Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Vrijwel alle studenten gaan na het afronden van hun bachelor door in een master op het gebied van biomedische wetenschappen. Dit kan een research master zijn, waarin je je onderzoeksvaardigheden verder ontwikkelt, maar je kunt je ook verder verbreden of verdiepen richting beleid en management, of educatie en communicatie. De keuze is aan jou en hangt af van je persoonlijke interesses. Na je master ga je het werkveld in. Enkele beroepen staan verderop genoemd. Geen loopbaan of carriere is hetzelfde en je kunt veel verschillende kanten op. Helemaal onderaan deze pagina vertellen daarom een aantal van onze afgestudeerde biomedische wetenschappers hun eigen verhaal. Heb je vragen over jouw eigen keuzes of toekomstperspectief? Ga in gesprek met een docent, ouderejaarsstudent of het UvA Career Centre.

Masteropleidingen

Het grootste deel van onze afstudeerders gaat verder met een master op het gebied van Biomedische wetenschappen. Jij ook? Aan de UvA kun je kiezen voor de Engelstalige master Biomedical Sciences of een verwante opleiding.

Benieuwd naar welke masteropleiding studenten verder kiezen na het afronden van de bachelor Biomedische wetenschappen aan de UvA? Kijk op de website van Studiekeuze123.

Aansluitende masteropleidingen aan de UvA

Overige UvA-masters

Zoek je naar een andere master? Bekijk het hele UvA masteraanbod.

Beroepen voor Biomedische wetenschappers

Als student Biomedische wetenschappen doe je een hoop vakinhoudelijke kennis op, zodat je een expert wordt in de moleculaire en cellulaire basis van gezondheid en ziekte. Daarnaast ontwikkel je vooral ook je academische (onderzoeks-)vaardigheden. Die zijn esentieel en breed toepasbaar: Ze stellen je niet alleen in staat om naar antwoorden te zoeken op uiteenlopende biomedische vraagstukken, maar ook om allerlei andere complexe problemen op een logische en gestructureerde manier aan te pakken en op te lossen. Onze alumni komen uiteindelijk dan ook op veel verschillende werkplekken en posities terecht.

Je vindt afgestudeerde biomedische wetenschappers binnen en buiten het onderzoek, op universiteiten en onderzoeksinstituten, binnen ziekenhuizen, in het bedrijfsleven, bij de (semi-)overheid, of bij verschillende non-profit organisaties. Denk aan de voedingsmiddelen en farmaceutische industrie (bijvoorbeeld Genmab), het RIVM of Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, of KWF kankerbestrijding.

Tijdens de bachelor maak je kennis met de verschillende mogelijkheiden als onderdeel van onze studie-loopbaan orientatie (SLO) en perspectief op de biomedische wetenschappen (POBW) modules. Het bachelorproject aan het einde van jaar 3 is de eerste echte kennismaking met de wetenschappelijke onderzoekspraktijk.

Voorbeelden van beroepen