Kunnen we mensen waarschuwen vóórdat ze ziek worden? Hoe zorgen we ervoor dat de juiste patiënt de juiste medicatie krijgt in een ziekenhuis met duizenden patiënten? Hoe houden we patiënten zolang mogelijk zelfstandig thuis en met welke eHealth oplossingen? Tijdens de driejarige bacheloropleiding leer je de ins & outs om deze belangrijke vraagstukken met informatiekundige methoden en IT op te lossen.
✅ Unieke opleiding die alleen de UvA aanbiedt
Topopleiding volgens Keuzegids 2024
Opgeleid in Amsterdam UMC, locatie AMC
eHealth Living & Learning Lab
Unieke opleiding
Als medisch informatiekundige fungeer je als spin in het web. Of het nu een arts, patiënt of IT-er betreft, jij begrijpt hun wensen en problemen, omdat je dezelfde taal spreekt. Met jouw kennis ben je in staat om complexe interdisciplinaire invalshoeken te combineren en dwarsverbanden te leggen. Dit leer je niet alleen in de collegebanken, maar ook op de werkvloer. Een unieke, onvergetelijke ervaring, en een uitstekende start van je carrière.
Ontdek wat deze studie inhoudt. Docenten en studenten van de bachelor Medische informatiekunde vertellen je wat de studie inhoudt en waarom het zo'n boeiend vakgebied is.
Een studie kies je niet zomaar. Niet alleen moet een studie je aantrekken, maar je moet er ook zelf best wat voor in huis hebben. Wij bieden je onderwijs van topkwaliteit; van jou vragen we doorzettingsvermogen en motivatie. Heb jij het in je?
Eind jaren tachtig begon technologie een steeds belangrijkere rol in de maatschappij en in de zorg in te nemen. De faculteit is toen begonnen met het onderwijzen in informatiekunde en informatica. Sinds de oprichting van de opleiding in 1992 zijn deze vakgebieden steeds meer geïntegreerd met de geneeskunde.
Vul het formulier in en ontvang een overzicht van de kenmerken en toelatingseisen van de bachelor Geneeskunde in je inbox. Meld je ook meteen aan voor nieuws over open dagen en events!