Vanaf 1 oktober tot uiterlijk 1 mei kun je je inschrijven voor de bachelor Informatiekunde via Studielink. Na 1 mei is het alleen in specifieke gevallen nog mogelijk om je in te schrijven.
Je wordt toegelaten tot Informatiekunde met de volgende profielen:
Je hoeft geen speciale voorkennis van computers of programmeerervaring te hebben om met de opleiding te kunnen beginnen. Wel moet je het leuk vinden om met computers te werken.
Heb je een vwo-diploma oude stijl, hbo-diploma of hbo-propedeuse? Dan moet je Wiskunde A of B op vwo-niveau hebben behaald.
Mis je één of meer van bovenstaande vakken op vwo-niveau, dan kun je daar een deelcertificaat voor halen.
In sommige gevallen is het mogelijk om vrijstelling voor een deel van de toelatingseisen aan te vragen. Dat kan als je door middel van een ander diploma of certificaat kunt aantonen dat jouw voorkennis op vergelijkbaar niveau is.
Heb je een buitenlandse vooropleiding?
Om toegelaten te worden, moet je de volgende vakken op vwo-niveau met certificaat hebben behaald:
Meld je voor 1 mei aan in Studielink. Ook als je twijfelt of je aan alle toelatingseisen voldoet. Je ontvangt dan een e-mail van de UvA waarin je gevraagd wordt om informatie aan te leveren over je vooropleiding. Op basis van deze informatie beoordelen wij of je toelaatbaar bent. Mocht je niet toelaatbaar blijken te zijn of je wilt toch een andere opleiding doen, dan kun je in Studielink je aanmelding intrekken.
Heb je een andere vraag over de toelating met een buitenlands diploma? Dan kun je terecht bij de Studenten Services.
Ben je 21 jaar of ouder en niet in het bezit van een vwo-diploma, hbo-propedeuse of hbo-bachelor? Dan is het colloquium doctum een mogelijkheid om toegelaten te worden tot de universiteit.
Bekijk voordat je je inschrijft de kosten die je kwijt gaat zijn aan het collegegeld. Hiervoor kun je de collegegeldmeter gebruiken en/of de informatiepagina over collegegeld bekijken. Let op: de collegegeldmeter werkt niet goed in Safari.
Naast je collegegeld moet je voor de studie Informatiekunde rekening houden met extra studiekosten, zoals voor boeken en een laptop. Je kunt zelf een laptop uitkiezen, maar let wel op de minimumeisen.
Inschrijven voor een opleiding gaat via Studielink. Je hebt hiervoor een DigiD nodig.
Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, ontvang je een e-mail met je UvAnetID. Activeer je UvAnetID volgens de instructies. Je hebt je UvAnetID nodig om je aan te melden bij de UvA.
Tijdens UvA Matching maak je kennis met de studie en studeren en test je of de opleiding echt bij je past. Deelname aan UvA Matching is een verplicht onderdeel van je inschrijving voor de opleiding. Om deel te kunnen nemen aan UvA Matching meld je je uiterlijk 27 mei 2025 met je UvAnetID aan via www.sis.uva.nl.
Let op: zonder aanmelding kun je niet mee doen aan UvA Matching, dus zorg dat je je aanmelding op tijd geregeld hebt.
UvA Matching voor de bachelor Informatiekunde vindt plaats in de periode 2 t/m 13 juni. De exacte data worden nog bekend gemaakt.
Een collegekaart is een persoonlijke kaart die je onder andere gebruikt als identificatie tijdens tentamens en bij het lenen van boeken. Je krijgt na je voorwaardelijke toelating meer informatie over het aanvragen van een collegekaart.
Om je inschrijving te voltooien moet je het collegegeld betalen. Je vindt alle informatie over het betalen van je collegegeld op de studentensite van de UvA, onderwerp Collegegeld betalen.
Half juli ontvang je van de opleiding een bericht over de introductiedag en het begin van het studiejaar.