Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Ben je enthousiast geworden over de bachelor Economics and Business Economics? En heb je een Nederlandse vooropleiding? Om je in te schrijven doorloop je de volgende stappen.

Let op: heb je geen Nederlands middelbareschooldiploma, volg dan de aanmeldingsprocedure en deadlines voor studenten met een internationale vooropleiding

Inschrijfproces voor een start in september 2025

  • 1. Check de deadline

    De inschrijfdeadline is 1 mei 2025.

  • 2. Check de toelatingseisen

    De toelatingseisen zijn afhankelijk van je vooropleiding.

    Vwo-diploma

    Je kunt je inschrijven voor de bachelor Economics and Business Economics als je een vwo-diploma hebt in 1 van de 4 profielen, inclusief wiskunde A of B en Engels. 

    Omdat wiskunde een belangrijke rol speelt in onze opleidingen, verwachten we dat alle vwo-studenten wiskunde met een voldoende hebben afgerond. Dit helpt je om de moeilijkheidsgraad van onze bachelorprogramma's beter aan te kunnen. Wiskunde B sluit het beste aan bij het niveau dat we van onze studenten verwachten.

    Een goede beheersing van Engels is essentieel. Ook als je de Nederlandstalige track kiest, aangezien alle literatuur in het Engels is.

    Hbo-(propedeuse)diploma

    Heb je een hbo-propedeuse behaald én beheers je wiskunde op vwo-eindexamenniveau? Dan kun je overstappen naar deze bachelor. Hiervoor heb je een Vwo wiskunde A of B staatsexamen of vwo wiskunde A of B-certificaat nodig. Dit kan je behalen via:

    Colloquium doctum

    Ben je 21 jaar of ouder en heb je niet het juiste diploma voor toelating tot deze bachelor? Misschien dat toelating via een colloquium doctum nog wel mogelijk is.

    Internationale vooropleiding

    Heb je een internationale vooropleiding? Dan verloopt de toelating via de procedure voor internationale vooropleiding.

  • 3. Check het collegegeld en andere kosten

    Bereken je collegegeld met de collegegeldmeter of bekijk de informatiepagina over collegegeld. Let op: de collegegeldmeter werkt niet goed in Safari.

    Overige kosten

    Naast het collegegeld betaal je ook voor boeken en ander studiemateriaal. Deze kosten verschillen per studie en liggen tussen de € 300 en € 800.

  • 4. Schrijf je in via Studielink
  • 5. Activeer je UvAnetID

    Na je inschrijving via Studielink ontvang je een e-mail met je UvAnetID (studentnummer). Dit heb je nodig om je aan te melden bij de UvA. Activeer je UvAnetID volgens de instructies in de e-mail.

  • 6. Doorloop de 'Checklist Inschrijving' in SIS

    Met je UvAnetID krijg je toegang tot SIS, het Student Information System van de UvA. In SIS vind je de Checklist Inschrijving van jouw aanmelding. Hier zie je welke stappen je moet nemen om je inschrijving op tijd af te ronden.

  • 7. Meld je aan voor UvA Matching

    Wat is UvA Matching? 

    UvA Matching is een online studiekeuzecheck. Hiermee test je of de opleiding bij je past voordat je eraan begint. Als je nu een goede keuze maakt, verklein je namelijk de kans dat de opleiding toch niet goed bij je blijkt te passen. Tijdens UvA Matching maak je kennis met de studie en ervaar je alvast hoe het is om te studeren aan de Universiteit van Amsterdam. UvA Matching is een verplicht onderdeel van je inschrijving.

    Hoe werkt UvA Matching? 

    Nadat wij je inschrijving via Studielink hebben ontvangen krijg je een e-mail met instructies om je Checklist Inschrijving compleet te maken. UvA Matching is een van de onderdelen van deze checklist. Verdere informatie over de inschrijving voor UvA Matching kun je op die Checklist terugvinden. 

    Wanneer je je in Studielink inschrijft voor de Nederlandstalige track, neem je deel aan de Nederlandstalige UvA Matching. De eindtoets wordt in het Nederlands afgenomen, maar het studiemateriaal is Engelstalig, net zoals het studiemateriaal dat je tijdens de opleiding zult gebruiken. Schrijf je je in voor de Engelstalige track, dan neem je deel aan de Engelstalige UvA Matching. Zowel het studiemateriaal als de eindtoets zijn volledig in het Engels.

    UvA Economie en Bedrijfskunde biedt de UvA Matching 4 keer per jaar online aan. Tijdens de door jou gekozen ronde volg je in een online leeromgeving colleges van eerstejaarsvakken. Daarna kun je het materiaal in je eigen tempo bestuderen. Je sluit de UvA Matching ronde af met een toets. Vervolgens ontvang je een persoonlijk studiekeuzeadvies, dat is gebaseerd op jouw toetsuitslag. Dit geeft aan of de studie bij je past en hoe je je nog beter kunt voorbereiden om in september met de opleiding te starten. 

    Het programma van UvA Matching bestaat uit: 

    • online colleges en kennisclips 
    • zelfstudie 
    • online toets 
    • persoonlijk studiekeuzeadvies 

    Wanneer wordt UvA Matching aangeboden? 

    UvA Matching wordt voor deze opleiding van maart tot en met juni 1 keer per maand online aangeboden. Je kunt kiezen uit een van de volgende UvA Matchingrondes:

    UvA Matching 

    Aanmelddeadline 

    Ronde maart: 3 t/m 11 maart 2025 

    23 februari 2025 

    Ronde april: 1 t/m 9 april 2025  

    24 maart 2025 

    Ronde mei: 5 t/m 13 mei 2025 

    27 april 2025 

    Ronde juni: 2 t/m 10 juni 2025  

    27 mei 2025 

    Ongeveer 1 week voor de start van je UvA Matchingronde ontvang je meer informatie over wat je kunt verwachten. 

    Meet & Greet op de Universiteit van Amsterdam (optioneel) 

    Ontdek je toekomstige campus en ontmoet je medestudenten tijdens onze Meet & Greet in juni. De exacte datum van dit evenement is nog niet vastgesteld en maken we later bekend.

    UvA Matching volgens student Wouter

Na (voorwaardelijke) toelating