For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
De bachelor Business Administration is een  numerus fixus opleiding: er zijn 800 plekken beschikbaar. Er geldt een vervroegde aanmelddeadline: 15 januari. Heb je je voor die datum ingeschreven en voldoe je aan de toelatingseisen, dan word je uitgenodigd voor de selectie. Ben je enthousiast over de bachelor Business Administration? Om je in te schrijven doorloop je de volgende stappen.

Let op: heb je geen Nederlands middelbareschooldiploma, volg dan de aanmeldingsprocedure en deadlines voor studenten met een internationale vooropleiding

Inschrijfproces voor een start in september 2025

  • 1. Check de deadline

    De inschrijfdeadline is 15 januari 2025.

  • 2. Check de toelatingseisen

    De toelatingseisen zijn afhankelijk van je vooropleiding. 

    Vwo-diploma 

    Je kunt je inschrijven voor de bachelor Business Administration als je een vwo-diploma hebt in 1 van de 4 profielen, inclusief wiskunde A of B. Een goede beheersing van Engels is essentieel. Ook als je de Nederlandstalige track kiest, aangezien alle literatuur in het Engels is.

    Hbo-(propedeuse)diploma 

    Heb je een hbo-propedeuse behaald én beheers je wiskunde op vwo-eindexamenniveau? Dan kun je overstappen naar de bachelor Business Administration. Je hebt vwo-wiskunde A of B staatsexamen of een vwo-wiskunde A- of B-certificaat nodig. Dit kun je behalen via: 

    Colloquium doctum

    Ben je 21 jaar of ouder en heb je met jouw diploma geen toelating tot deze bachelor? Dan kan dit misschien wel via een colloquium doctum. 

  • 3. Check het collegegeld en andere kosten

    Bereken je collegegeld met de collegegeldmeter of bekijk de informatiepagina over collegegeld. Let op: de collegegeldmeter werkt niet goed in Safari.

    Overige kosten

    Naast het collegegeld betaal je ook voor boeken en ander studiemateriaal. Deze kosten verschillen per studie en liggen tussen de € 300 en € 800.

  • 4. Schrijf je in via Studielink
  • 5. Activeer je UvAnetID

    Na je inschrijving via Studielink ontvang je een e-mail met je UvAnetID (studentnummer). Dit heb je nodig om je aan te melden bij de UvA. Activeer je UvAnetID volgens de instructies in de e-mail.

  • 6. Meld je aan voor de selectie en maak de toets

    Om in aanmerking te komen voor toelating tot de opleiding moet je meedoen aan de selectie. Dit is een online toets op een vooraf vastgestelde datum. Aanmelden voor de toetsdatum doe je in je Checklist Inschrijving. Het is belangrijk om dit te doen vóór 16 januari 2025. 

    De selectietoetsen zijn op: 

    • zaterdag 22 februari 2025 - starttijd 14.00 of 14.30 uur. 
    • zaterdag 8 maart 2025 - starttijd 14.00 of 14.30 uur. 

    Ongeveer een week voor de toets krijg je toegang tot de online leeromgeving Canvas, waar je het studiemateriaal en meer informatie over de toets vindt.

Na het maken van de selectietoets
  • 7. Check je rangnummer op 15 april 2025

    Zodra je de selectietoets hebt gemaakt, ontvang je op 15 april een rangnummer. Het rangnummer bepaalt uiteindelijk of je een plek krijgt aangeboden in het programma.

  • 8. Accepteer of weiger je plaats

    Afhankelijk van je rangnummer krijg je een plek aangeboden in de bachelor. Vervolgens heb je 14 kalenderdagen om dit aanbod te accepteren. Als je dat niet doet, vervalt je plek en krijgt een andere student deze aangeboden.

  • 9. Betaal het collegegeld

    Het collegegeld moet uiterlijk de dag voordat je met de opleiding start op de bankrekening van de UvA staan. Je inschrijving is pas compleet als je hebt voldaan aan zowel de inschrijf- als de betalingsverplichting.

Infographic inschrijven bachelor Business Administration

Bekijk de volledige infographic voor een duidelijk overzicht van alle stappen je moet nemen om je succesvol aan te melden.

Vragen

Heb je vragen over de toelating of het aanmeldproces?