Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Ben je klaar met je bachelor Geneeskunde en wil je starten met je master Geneeskunde? Dan krijg je te maken met wachttijd. Je leest hier waarom er wachttijd is en hoe je gebruikt kunt blijven maken van de studentenvoorzieningen tijdens je wachttijd.

Wachttijd is de tijd tussen het einde van je bachelor en de start van je master Geneeskunde, waarin je wel staat ingeschreven maar geen onderwijs volgt. Wachttijd ontstaat doordat meer studenten zich aanmelden voor het masterprogramma dan er beschikbare klinische stageplekken zijn. Het is daarom aan te raden om je op tijd in te schrijven voor je master Geneeskunde. Hoe sneller je dit doet, hoe korter je wachttijd. 

De duur van je wachttijd

Hoelang je wachttijd gaat duren, is afhankelijk van het aantal studenten dat zich aanmeldt voor de loting en de studieroute die je kiest. Het aantal studenten dat zich aanmeldt is steeds anders, dus de lengte van de wachttijd varieert. Ook zijn er verschillen in de duur van de wachttijd bij reguliere, DuMa- en MD/PhD-studenten.

Studentenvoorzieningen tijdens je wachttijd 

Tijdens je wachttijd kan je gebruik blijven maken van studentenvoorzieningen van de UvA. Sommige studentenwoningen, studentenorganisaties of andere organisaties/instanties vragen jaarlijks een bewijs van inschrijving om te toetsen of je nog student bent. Je kan bij de studentendecaan een verklaring aanvragen waarmee je aantoont dat je in je wachttijd zit. 

Let op: de studentendecaan geeft deze verklaring alleen af als je je hebt ingeschreven voor de loting in de eerst mogelijke maand nadat je je bachelor hebt behaald. Meld je dus op tijd aan voor de loting!

Mail je aanvraag naar de studentendecaan, onder vermelding van de volgende gegevens:

  • Naam, studentnummer en adres;
  • Doel van de brief (om welke woningbouwvereniging of andere instantie gaat het?);
  • Bewijs van wachttijd/startdatum van je masterpakket;
  • Aantal brieven dat je nodig hebt (iedere instantie krijgt een aparte brief).

Vragen? 

Heb je vragen over studentenvoorzieningen tijdens je wachttijd? Neem contact op met studentendecaan Claudia Fluggen via c.fluggen@uva.nl, of 020-5259297 (donderdagen tussen 9.00 en 10.00 uur).