Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
In de bachelor Slavische talen en culturen verdiep je je in de fascinerende geschiedenis, cultuur en literatuur van Midden- en Oost-Europa en leer je over actuele politieke en maatschappelijke ontwikkelingen in dit gebied. Je onderzoekt de rol van schrijvers en intellectuelen in de debatten en gaat op zoek naar de wortels van het Slavisch. In het tweede jaar studeer je een semester in een stad van je hoofdtaal.

Opbouw programma

De opleiding start met een intensief taalverwervingsprogramma. Je kiest tussen Russisch, Pools, Bosnisch-Kroatisch-Servisch of Tsjechisch. Daarnaast volg je colleges over (cultuur)historische en hedendaagse ontwikkelingen in Oost-Europa. Binnen het programma kies je voor een major. In de major verdiep je je kennis van de cultuur, literatuur, taal en regio van jouw keuze. De opleiding biedt ruimte voor eigen invulling. Je kiest bijvoorbeeld voor een minor, een stage, of je studeert een semester aan een buitenlandse universiteit.

Hoe is het om een taal te studeren? 

Durf je te onderscheiden, durf te kiezen voor een taal! Je krijgt er een wereld bij. In deze video's leggen studenten uit wat een talenstudie zo leuk en interessant maakt.

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
  • Russische en Oost-Europese cultuurgeschiedenis: 7 mijlpalen
    Blok 1
    6
  • Taalvaardigheid 1 (taalspecifiek)
    Blok 1
    6
  • Taalvaardigheid 2 (taalspecifiek)
    Blok 2
    6
  • De wereld van de mens: Inleiding in de geesteswetenschappen
    Blok 2
    Blok 3
    12
  • De wereld in delen: Inleiding regiostudies
    Blok 4
    6
  • Taalvaardigheid 3 (taalspecifiek)
    Blok 4
    6
  • Slavische avant-gardes: cultuur als politiek, 1900-1950
    Blok 5
    6
  • Taalvaardigheid 4 (taalspecifiek)
    Blok 5
    6
  • De geschiedenis van het Slavisch
    Blok 6
    6
Verplicht vak
Keuzevak
UvA Studiegids: bachelor Slavische talen en culturen

Studeren in deeltijd

Je kunt deze bachelor ook in deeltijd studeren. Je volgt dan dezelfde vakken als de voltijdstudenten, maar je hebt minder vakken per studiejaar en je behaalt 30 EC per studiejaar (voltijdstudenten: 60 EC). Deeltijdstudenten ronden deze opleiding in zes jaar af. Net als voor voltijdstudenten geldt er een bindend studieadvies (BSA): in het eerste studiejaar moet je minimaal 24 EC behaald hebben om je opnieuw te kunnen inschrijven voor het tweede studiejaar. Het collegegeld voor een deeltijdopleiding ligt iets lager dan het tarief voor voltijdopleidingen, zie ook Collegegeld. Deeltijdstudenten hebben geen recht op studiefinanciering.