In een drietal interdisciplinaire hoorcolleges over Europese cultuurgeschiedenis word je vaardig in de methoden en technieken voor wetenschappelijk onderzoek. Je volgt deze colleges samen met studenten van andere taalopleidingen en Europese studies, waardoor je ook profiteert van de expertise van docenten uit andere vakgebieden.
Het intensieve taalverwervingsprogramma zorgt ervoor dat je in korte tijd Deens, Noors of Zweeds op hoog niveau leert spreken, schrijven, lezen en verstaan. De andere twee talen leer je lezen en verstaan. Je bestudeert het ontstaan en de ontwikkeling van de Scandinavische talen. Onderwerpen zijn o.a. de cultuur van de Vikingen, maar ook de taal van de hedendaagse nieuwe media en digitale cultuur. Halverwege het tweede jaar is je taalvaardigheid in je hoofdtaal zo goed dat je in het tweede semester tijdens een verblijf aan een Scandinavische universiteit onderwijs in het Deens, Noors of Zweeds kunt volgen.
Vanuit deze studie kun je je verdiepen in literatuur, taalkunde, geschiedenis, linguïstiek en vele andere zijtakken.Lees het interview
Durf je te onderscheiden, durf te kiezen voor een taal! Je krijgt er een wereld bij. In deze video's leggen studenten uit wat een talenstudie zo leuk en interessant maakt.
Je kunt deze bachelor ook in deeltijd studeren. Je volgt dan dezelfde vakken als de voltijdstudenten, maar je hebt minder vakken per studiejaar en je behaalt 30 EC per studiejaar (voltijdstudenten: 60 EC). Deeltijdstudenten ronden deze opleiding in zes jaar af. Net als voor voltijdstudenten geldt er een bindend studieadvies (BSA): in het eerste studiejaar moet je minimaal 24 EC behaald hebben om je opnieuw te kunnen inschrijven voor het tweede studiejaar. Het collegegeld voor een deeltijdopleiding ligt iets lager dan het tarief voor voltijdopleidingen, zie ook Collegegeld. Deeltijdstudenten hebben geen recht op studiefinanciering.