De master Onderwijswetenschappen is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs. Het programma heeft een grote maatschappelijke focus. Zo ga je aan de slag met thema's als professionalisering van docenten, segregatie en culturele diversiteit in het onderwijs.
De Engelstalige onderzoeksmaster in Child Development and Education bereidt je voor op het bedenken, ontwerpen, uitvoeren en rapporteren van hoogwaardig onderzoek binnen het domein van kindontwikkeling en onderwijs.
Na de bachelor Onderwijswetenschappen kun je ook kiezen voor een van de andere masterprogramma's van de Universiteit van Amsterdam.
Na de (onderzoeks)master kun je er ook nog voor kiezen om wetenschappelijk onderzoek te gaan doen. Meestal gaat het dan om promotieonderzoek: een traject van drie of vier jaar waarin je onderzoek opzet en uitvoert. Op basis van je onderzoek schrijf je een proefschrift waarop je vervolgens kunt promoveren.
Ik vond het praktijkvak in het laatste jaar zo leuk dat ik na mijn bachelor op zoek ben gegaan naar een baan in de adviessector.Lees meer over de ervaring van Cathelijne
Een veelgehoord misverstand is dat je bij Onderwijswetenschappen wordt opgeleid tot leraar. Dat is niet zo. Ook werk je als onderwijswetenschappers niet altijd op een school. Maar waar kom je dan wel te werken? 4 oud-studenten delen hun verhaal!
De bachelor Onderwijswetenschappen biedt jou een sterke basis voor de arbeidsmarkt. Er is veel vraag naar afgestudeerde onderwijswetenschappers; de meeste studenten vinden binnen zes maanden een goed betaalde baan in de onderwijskunde.
Na je afstuderen kun je aan de slag bij diverse organisaties, zoals onderwijsinstellingen, adviesbureaus, educatieve uitgeverijen of de media. Je ontwikkelt essentiële vaardigheden als adviseur, onderzoeker en ontwerper, die je in verschillende functies kunt toepassen.
Denk mee na over hoe mensen zich continu kunnen ontwikkelen, niet alleen in scholen en educatieve instellingen, maar ook in commerciële organisaties en andere instellingen.
Onze alumni werken bijvoorbeeld als:
Denk mee na over de ontwikkeling en implementatie van beleid in diverse sectoren. Draag bij aan het vormgeven van strategieën en processen die impact hebben op de scholen, educatieve instellingen en (commerciële) organisaties.
Onze alumni werken bijvoorbeeld als:
Los vraagstukken op over leren, ontwikkeling en onderwijs en onderzoek hoe deze processen kunnen worden verbeterd.
Onze alumni werken bijvoorbeeld als:
Ontwerp educatief materiaal op basis van de nieuwste onderzoeksresultaten en ondersteun leer- en ontwikkelprocessen.
Onze alumni werken bijvoorbeeld als:
Ik schreef mijn scriptie over positieve educatie. In mijn werk als adviseur leren en ontwikkelen ben ik nog regelmatig bezig met dit onderwerp.Lees meer over de ervaring van Rosa
Elk jaar organiseren de POW-bestuursstudenten en studievereniging Comenius het Build Your Future-event voor studenten Pedagogische en Onderwijswetenschappen. Tijdens dit evenement ontmoet je verschillende organisaties die over het werkveld vertellen. Je kunt er ook deelnemen aan workshops op de informatiemarkt om essentiële vaardigheden te ontwikkelen die je voorbereiden op de arbeidsmarkt.
Daarnaast biedt de UvA het online mentoringprogramma Meet Your Mentor voor Nederlandstalige master- en derdejaars bachelorstudenten. Dit programma helpt je bij het oriënteren op de arbeidsmarkt, het verbeteren van je presentatievaardigheden en het bepalen van jouw toekomstfocus.
Het Student Careers Centre is er voor jouw loopbaanontwikkeling. Je kunt bij hen terecht voor een gesprek over je mogelijkheden, je ambitie en je twijfels, op elk moment in je studie.