Hoe ziet de quantumwereld er uit in een levende cel en een zwart gat? Waarom kun je op ijs schaatsen en door glas kijken? Hoe is het heelal ontstaan? Welke technologische uitvindingen maken de materialen en computers van de toekomst mogelijk? In de bachelor Natuur- en Sterrenkunde aan de Universiteit van Amsterdam én de Vrije Universiteit leer je antwoorden vinden op dit soort vragen.
👌 Veel richtingen om je in te specialiseren – van theoretisch tot toegepast en technisch
🥇 Hoge studenttevredenheid
College van internationale toponderzoekers
Onderzoek en ontdekkingen staan centraal in de opleiding
Meest brede Natuur- en Sterrenkunde opleiding van Nederland
Je werkt met high-tech apparatuur
Je wordt begeleid door een tutor
'Waarom laat glas wel licht door, maar geen stroom? En waarom laat metaal wel stroom door maar geen licht? Dit soort contrasten vind ik interessant en leer je over in de bachelor Natuur- en Sterrenkunde.'Jelle Koorn, student Natuur- en Sterrenkunde Lees wat onze studenten zeggen over de opleiding?
Aan de universiteit doen wij onderzoek omdat we nieuwsgierig zijn naar hoe de wereld in elkaar zit. We willen weten waarom. Dit wordt ook wel fundamenteel onderzoek genoemd. Ook willen we weten hoe de antwoorden uit ons onderzoek toegepast kunnen worden om grote technologische uitdagingen aan te pakken. Als student word je uitgedaagd om verder te kijken dan de formules die je al kent. Je maakt kennis met onderzoek naar de kleinste deeltjes, zoals atomen en quarks, maar ook naar de allergrootste structuren, zoals melkwegstelsels in het zichtbare heelal. Met natuurkundige experimenten en theorieën onderzoek en verklaar je de natuur om je heen.
Ben je op zoek naar een extra uitdaging en heb je naast wiskunde ook interesse in natuurkunde? Dan kun je kiezen voor de dubbele bachelor.