"Wat mij aantrok tot FPS was de combinatie van onderwerpen rondom duurzaamheid en de interdisciplinariteit. Ik ben er nooit zo van geweest om me te focussen op één onderwerp, ik weet liever van alles wat. Daarom was deze studie voor mij een uitkomst."
"In het semester dat je in het derde jaar van FPS krijgt om je eigen keuzeruimte in te vullen, heb ik vakken gevolgd over gender, seksualiteit en dierenrechten*. Deze vakken hebben heel veel indruk op mij gemaakt en waren voor mij precies goed om mijn kritische, feministische en intersectionele blik verder te ontwikkelen.
Ook is door deze vakken mijn interesse voor systeemdenken nog verder aangewakkerd en ben ik mij ervan bewust geworden dat dekolonisatie op alle vlakken nodig is. Ik vind inclusiviteit één van de belangrijkste thema’s, en ben mij gaan verdiepen in de discoursen die een belangrijke rol spelen binnen systemen."
"Waar ik aan bij wil dragen, is een systeemverandering die zorgt voor klimaatrechtvaardigheid en meer gelijkheid en inclusiviteit in het algemeen. Zo’n grote verandering kan alleen vanuit de mens zelf komen. Daarom trekt verder studeren in het vakgebied antropologie mij het meeste aan.
Ik denk dat verhalen vertellen de beste manier is om verandering in te zetten en dat deze verhalen in dit tijdperk de meeste mensen zullen bereiken als je ze visueel maakt. Mijn plan is daarom nu om na het volgen van een pre-master ‘Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie’, te beginnen aan de master ‘Visual Ethnography’. Binnen deze master ga je antropologisch onderzoek visueel maken met audiovisuele methodes, zoals film en fotografie. Hopelijk zien jullie binnen een paar jaar een mooie documentaire van mij verschijnen die nieuwe inzichten geeft en bijdraagt aan positieve systeemverandering!"
* 'Gender and Sexuality Studies', 'Politics of Gender and Race in (Post)colonial History' en 'The Animal Rights Debate: An Introduction'.