Je krijgt naast een basis in de taal- en communicatiewetenschap dus ook te maken met andere vakgebieden, zoals psycho(bio)logie, neurowetenschap, muziekwetenschap, en filosofie. En vanaf dag één leer je je eigen data verzamelen, verwerken, en analyseren.
Na drie jaar draai je je hand niet meer om voor een beetje programmeren, statistiek en diverse onderzoeksmethodes. De richting waarin je je specialiseert heeft veel invloed op je individuele expertises, terwijl je tegelijkertijd met je studiegenoten gericht blijft op het snijvlak van het eigen domein met andere vakgebieden. Alleen met die brede blik kun je hedendaagse complexe vraagstukken te lijf. Zo werkten onze studenten voor onze partners in het publieke en commerciële werkveld aan thema's als eerlijke algoritmes, ethisch omgaan met LLMs, rechtvaardige overheidscommunicatie, meertalige gemeenschappen, taal(vaardigheid) op school en taal en identiteit.
Let op: Dit is het studieschema van het gemeenschappelijke programma van de bachelor Cognition, Language and Communication. De programmaonderdelen van de specialisaties vind je in de Studiegids.