Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Biomedische wetenschappen versus Geneeskunde  

Ik vraag mij vaak af hoe het menselijk lichaam werkt, waarom iets plaatsvindt in het lichaam en wat voor effect het heeft. Tijdens de bachelor Biomedische wetenschappen leer je hier van alles over. Sommige mensen kiezen deze bachelor als tweede keus als ze niet worden toegelaten bij Geneeskunde. Dat kan. Maar er is wel een duidelijk verschil tussen deze twee opleidingen. Bij Geneeskunde werk je direct met patiënten en is je carrière gericht op onder andere arts zijn. Als je meer de mechanismes wil weten achter de ziektes, dan zit je bij Biomedische wetenschappen goed. 

Uitdagende studie en interessante leerstof 

Ik vind het een pittige studie wat betreft de vakken en het tempo waarin je informatie krijgt. Maar met een goede planning en discipline kom je er wel. Wees wel voorbereid op de vele contacturen binnen deze studie. Dit is iets wat ik niet had gedacht. Het leuke is dat actuele ontwikkelingen in de studie worden besproken. Denk aan hoe je kunstmatige intelligentie kan gebruiken in de biomedische wetenschappen. Daarnaast heb je veel labwerk en practica, zoals bij het vak Moleculaire technieken. 

Breed opgeleid voor je toekomst   

Met deze bachelor kun je het onderzoek in gaan, maar je kunt ook aan de slag als journalist, adviseur, consultant of beleidsmedewerker. Naar mate de studie vordert ontdek je steeds meer wat je leuk vindt. Ik wil graag de onderzoekskant op. Goed om te weten, in deze opleiding worden veel kanten van het biomedische vakgebied behandeld. Het wordt aangeraden om nog een master te doen na je bachelor. Daar ga je meer de diepte in op één onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan een UvA-master in Medical Biology, Neurobiology of een master om docent te worden.