Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Na afronding van Bèta-gamma ontvang je het bachelordiploma en de titel Bachelor of Science (BSc), met vermelding van de gekozen majorrichting. Welke master je na de bachelor kunt doen hangt af van je gekozen major en interesse. Bèta-gamma-alumni zijn creatief in het vinden van masters die op hun programma aansluiten. De helft van de afgestudeerden gaat door in de majorrichting, de andere helft kiest voor een interdisciplinaire master of een master binnen een ander vakgebied dan de specialisatie.

Toekomstperspectief

Een breed opgeleide academicus heeft een meerwaarde op de arbeidsmarkt. Werkgevers zoeken vaak naar werknemers die een specialistische basis kunnen combineren met een brede blik op het hele wetenschappelijke veld. Ook ben je na je studie inzetbaar in sectoren waar je een kritische, zelfstandige en leergierige geest nodig hebt.

Masteropleidingen

Zo breed als het aanbod van de verschillende majors, zo breed zijn de mogelijke masters die je na Bèta-gamma kunt gaan doen. 

Wat kun je later worden?

Uiteindelijk komen oud Bèta-gammastudenten op zeer diverse plekken terecht. Een flink aantal alumni gaat promoveren en blijft betrokken bij de wetenschap. Daarnaast werken veel alumni als adviseur/consultant in beleidsfuncties, waarbij snel inwerken in nieuwe onderwerpen en makkelijk communiceren met diverse partijen vereisten zijn. Ook zijn er alumni die bij start-ups werken of zelf een bedrijf zijn begonnen.

Hannah Edelbroek
major: orthopedagogiek
"Ik werk nu bij een organisatieadviesbureau voor het onderwijs en houdt mij bijvoorbeeld bezig met het begeleiden van startende leerkrachten. Momenteel werk ik samen met mijn collega's aan een project waarbij we trainingen opzetten voor directeuren van basisscholen waarbij we kijken hoe zij de onderwijskwaliteit binnen hun school kunnen verbeteren".

Jaco de Swart
major: natuurkunde en filosofie
"Ik ben begonnen met Bèta-gamma in 2007. Ik ben een PhD-student aan de Universiteit van Amsterdam en doe onderzoek naar de geschiedenis van de natuurkunde. Waar komen de theorieën vandaan binnen de natuurkunde en hóe komen mensen op deze ideeën? De typische Bèta-gamma student is heel erg nieuwsgierig en stronteigenwijs."

Carrièrebegeleiding

Je kunt terecht bij het UvA Student Career Centre voor advies over je loopbaan(pad), tips en events. Het Career Centre organiseert jaarlijks (vaak) samen met studieverenigingen grote carrière-evenementen. Hier ontmoet je werkgevers en leer je alles over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van solliciteren en werken.