Christa Boer was voor haar komst naar de Faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de UvA verbonden aan Amsterdam UMC, waar zij lange tijd onderzoek deed naar de invloed van chirugische ingrepen en anesthesie op de fysiologie.
In 2018 startte zij als vice-decaan onderwijs bij de Faculteit der Geneeskunde van Amsterdam UMC en de VU Amsterdam. In deze rol leidde zij de geneeskunde opleiding en werkte als hoogleraar Medisch Onderwijs aan thema’s zoals kansengelijkheid tussen studenten, het bespreekbaar maken van grensoverschrijdend gedrag en het verplaatsen van de opleiding van basisartsen naar het domein buiten de muren van het ziekenhuis. In die hoedanigheid leidde ze onder andere het project ‘Opleiden in een veranderend zorglandschap’ dat als doel heeft om de opleiding van basisartsen aan te laten sluiten op het Integraal Zorgakkoord.
Zij is sinds 2022 lid van de Raad van Toezicht van Saxion Hogeschool, en van 2015 tot 2021 was zij redactielid van het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift British Journal of Anaesthesia. Boer studeerde Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit Leiden. In 2001 promoveerde ze aan de VU op het proefschrift Pulmonary artery function and endotoxin: the dual role of nitric oxide.
Boer was initiatiefnemer van het platform #Artsenvoorhetleven. Dit platform ondersteunt de beweging die wordt gemaakt binnen het medisch onderwijs richting het regionale zorglandschap en de extramurale beroepen, data, AI en medische technologie. Ook initieerde ze bij Amsterdam UMC de app #zouikwatzeggen voor tips en melding bij grensoverschrijdend gedrag. Deze app is inmiddels ook binnen andere instellingen uitgerold.