Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
In de lerarenopleiding leer je hoe je het schoolvak bedrijfseconomie effectief en betekenisvol kunt onderwijzen. Het schoolvak staat midden in de maatschappij, omdat het je leert hoe organisaties – vooral ondernemingen - werken, voor welke keuzes organisaties staan en welke financiële beslissingen zij moeten nemen. Voorts krijg je in dit vak te maken met financiële zelfredzaamheid . Dat is van belang omdat bijna elk mens te maken zal krijgen met samenlevingsvormen (huwelijk) en dus ook met schenken en erven. De financiële kant van deze thema’s komen uitvoerig aan de orde in dit schoolvak. Tenslotte is het maken van financiële berekeningen een belangrijk onderdeel van dit schoolvak. Het gaat echter niet alleen om die berekeningen. De leerling leert daarnaast ook de wereld achter die berekeningen te begrijpen.

Master Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs

Na je vakinhoudelijke master kun je kiezen voor een tweede master van een jaar (anderhalf tot twee jaar in deeltijd). In deze opleiding ontwikkel je didactische vaardigheden en leer je hoe je je schoolvak effectief en betekenisvol kunt onderwijzen. Je leert hoe je je vakkennis kunt overdragen en leerlingen motiveert en inspireert. Na het afronden ontvang je een eerstegraads lesbevoegdheid en mag je lesgeven in alle klassen van het voortgezet onderwijs, het mbo én het volwassenenonderwijs.

Je kunt de master Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs volgen als je een master hebt afgerond en tijdens je bachelor en master minstens 120 EC aan voor het schoolvak relevante vakinhoud hebt behaald.

Omscholingstrajecten

Er zijn speciale trajecten voor mensen die zich willen laten omscholen tot eerstegraads docent. Voorwaarde is wel dat je in het bezit bent van een masterdiploma én tijdens je bachelor en master minstens 120 EC aan voor het schoolvak relevante vakinhoud hebt behaald. Na het afronden mag je lesgeven in alle klassen van het voortgezet onderwijs, het mbo én het volwassenenonderwijs.

Zij-instroom in het beroep

Met ‘zij-instroomtrajecten’ kun je je laten omscholen tot leraar. Je zoekt zelf een baan als leraar op een school die je als zij-instromer aanneemt. Tijdens je aanstelling volg je in maximaal twee jaar de opleiding om een eerstegraads lesbevoegdheid te halen.

Aan de Slag voor de Klas

Ben je al meer dan tien jaar werkzaam en ben je geïnteresseerd in een (eventueel gedeeltelijke) overstap naar een baan als docent in het voortgezet onderwijs? Dit programma wordt aangeboden voor de schoolvakken waar een tekort aan leraren is. Dit gaat om informatica, natuurkunde, scheikunde, wiskunde, algemene economie en bedrijfseconomie. En de talen Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en Klassieke talen. Dit opleidingstraject volg je naast je huidige baan.