For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
De highlights van afgelopen week: tentamenweek, Halsema bij Room for Discussion, manifestatie bij J/K en dialoog komt verder op gang.

Deze week was het tentamenweek voor de meeste UvA studenten en die is gelukkig zonder verstoringen verlopen. Het is goed om te merken dat men rekening met elkaar houdt. Ook de manifestatie die een aantal UvA stafleden nu dagelijks bij J/K organiseert verloopt rustig. Er is regelmatig en goed contact met de groep. Het dagprogramma van deze actiegroep wordt dagelijks gecommuniceerd via Instagram. 

Room for Discussion 

Helaas kon Room for Discussion, met de door studenten uitgenodigde gast Burgemeester Halsema, donderdag 30 mei niet op de geplande manier doorgaan en werd naar de Stopera verplaatst. Reden was dat de politie en het openbaar ministerie te grote veiligheidsrisico’s zagen bij een interview op de UvA campus. Het is teleurstellend dat er kennelijk mensen zijn die het debat wilden verstoren, maar goed dat het in aangepaste vorm toch heeft plaatsgevonden in het stadhuis. De opnames zijn hier terug te kijken (via AT5).  

UvA Campus Dialogues lunchbijeenkomst 

Op donderdag 30 mei vond ook de tweede UvA Campus Dialogues lunchbijeenkomst plaats. Tijdens deze bijeenkomst hebben medewerkers en studenten met elkaar verschillende issues besproken. Bijvoorbeeld hoe we aan oplossingen kunnen werken die het vertrouwen weer kunnen herstellen.

De volgende en derde sessie vindt aanstaande donderdag (6 juni) plaats van 12:00-14:00 op Science Park. Om een prettige en veilige ruimte te garanderen, zijn het aantal deelnemers beperkt en moet je je daarom aanmelden: dat kan via deze link. Er wordt een gratis lunch verzorgd.  

Werkgroep richt traject in 

Inmiddels is er een speciale werkgroep van start gegaan met de inrichting van het traject om bestaand beleid rond samenwerking met derden uit te breiden. Volgende week volgt hier meer informatie over. 

Vraag en antwoord 

Tot slot komen er van diverse kanten nog vragen binnen over het verloop van de demonstraties en hoe de UvA daarop gehandeld heeft. De meest gestelde vragen – en de antwoorden daarop – vind je op deze webpagina