For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
De premaster Geneeskunde heeft een omvang van 60 EC. Het programma start 1 september 2025. De afronding is uiterlijk 31 augustus 2026.

Eindtermen

De premaster is bedoeld voor studenten die zeer gemotiveerd zijn om in één studiejaar toe te werken naar het startniveau van de masteropleiding Geneeskunde. De eindtermen liggen op het niveau van de bachelor Geneeskunde. In combinatie met je eerder afgeronde bacheloropleiding borgt dit een startkwalificatie voor de masteropleiding Geneeskunde. 

Onderwijsplan en Toetsplan 

Tijdens de premaster werk je aan je ontwikkeling op de kerncompetenties Medische deskundigheid en Professioneel handelen. Je stelt jezelf concrete doelen en werkt daar in samenwerking met je medestudenten naar toe. Het programma vraagt dan ook veel zelfstandigheid. Je moet goed kunnen plannen en bereid zijn om regie te nemen over je eigen leerproces. Een actieve studiehouding en systematisch werken zijn daarbij essentieel. 

Je krijgt begeleiding van een mentor en ervaren docenten uit Amsterdam UMC. Zij geven feedback om je bewust te maken van jouw kennis, competentieontwikkeling en professionele handelen. Jouw groei en ontwikkeling toon je aan in je digitaal portfolio, dat dient als basis voor de blokbeoordeling.

Onderwijsprogramma 

De premaster is een voltijds programma dat bestaat uit vier onderwijsblokken van elk 15 ECTS. Deze hebben een thematische opbouw van eenvoudig naar complex. 

Het programma kent verschillende vormen van contactonderwijs.  

  • Tijdens het onderwijs klinisch redeneren en besluitvorming bespreek je casuïstiek; het verdiepingsonderwijs biedt daarvoor de theoretische onderbouwing. 
  • Vaardighedenonderwijs is gericht op het aanleren van de medische basisvaardigheden die je nodig hebt voor het uitvoeren van bv. een anamnese en lichamelijk onderzoek. 
  • Het keuzeonderwijs geeft verdieping en verbreding op de thema’s In de maatschappij, Internationaal, Interprofessioneel en Innovatie. 

Toetsprogramma

Het toetsprogramma bestaat uit vier blokbeoordelingen in combinatie met een vaardighedentoets en een beoordeling van jouw ontwikkeling en behaalde niveau op de landelijke voortgangstoetsen. 

  • Tijdens de blokbeoordeling staat de ontwikkeling op de competenties Medische deskundigheid en Professioneel handelen centraal. Dit gebeurt aan de hand van je digitale portfolio en je actieve inzet bij het contactonderwijs. 
  • De vaardighedentoets is bedoeld als beoordeling van het beheersingsniveau van de medische basisvaardigheden.
  • Voortgangstoetsen geven inzicht in de ontwikkeling op de kerncompetentie Medische Deskundigheid ten opzichte van het mastereindniveau. Om de studiepunten te verkrijgen moet je aan het eind van de premaster meetniveau 12 behalen, dit is het eindniveau van de bacheloropleiding geneeskunde.