Maak kennis met de praktijk en de theorie van het leraarsberoep tijdens de minor Educatie. Als je de minor Educatie hebt gedaan, krijg je bij het afronden van je bachelor een tweedegraads lesbevoegdheid voor onderbouw havo-vwo en voor het gehele vmbo.
Kennismaken met de minor Educatie? Meld je aan voor de eerstvolgende voorlichting.
De minor Educatie is een voltijd opleiding van 30 EC en wordt voor de meeste schoolvakken twee keer per jaar aangeboden (september en februari). Het is niet mogelijk om naast de minor Educatie andere vakken te volgen.
De opleiding bestaat voor helft uit stage op een middelbare school (15 EC) én voor de helft uit vakken waarvoor je colleges volgt (15 EC). Je begint meteen met je stage: je kan datgene wat je op de UvA hebt geleerd dus direct in de praktijk brengen.
Studenten Sjaan en Stefan en minorcoördinator Yvonne Rijns vertellen je er meer over in de video hiernaast.
'Ik mag de hele dag praten over iets wat ik heel leuk vind.'Lees de ervaring van Jorrit
De schoolvakken waarvoor de minor Educatie wordt aangeboden:
(tussen haakjes vind je de bacheloropleidingen die toegang geven tot het desbetreffende programma)
* Het aantal stageplekken in de onderbouw voor deze vakken is (zeer) beperkt. Bij gebrek aan stageplaatsen kan het zijn dat de minor niet kan worden aangeboden, omdat de stage een verplicht onderdeel vormt van de minor. Dit verschilt per jaar.
Ook als je de bachelor al hebt afgerond, kan je het opleidingsprogramma van de minor Educatie volgen. In dat geval schrijf je je in voor de Educatieve Module.
Volg het stappenplan in de aanmeldprocedure om je aan te melden voor de minor Educatie.
LET OP: Voor onderstaande schoolvakken start de minor Educatie alleen in september (voor de andere schoolvakken start de minor in september en februari):
Wijzigingen onder voorbehoud.
Stel je vragen aan de minorcoördinator Yvonne Rijns.
Na het succesvol afronden van de minor Educatie ontvang je bij het behalen van je bachelordiploma een tweedegraads lesbevoegdheid. Hiermee mag je lesgeven in de onderbouw havo-vwo en het gehele vmbo.
Wil je een volledige (eerstegraads) lesbevoegdheid? Dan kun je - na het behalen van een academische master - verder met de master Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs voor jouw schoolvak.
Lesgeven is een prachtig vak. Je kunt veel betekenen voor een ander. Maar het kan ook zwaar zijn, zeker als je aan het begin van je loopbaan staat. Speciaal voor jonge docenten, zij-instromers en leraren in opleiding is er nu de podcast "Mijn eerste jaar voor de klas". Leef mee met starters Maurice en Elisabeth (oud-student UvA): herkenbaar en leerzaam voor elke docent.