Je leert de basis van communicatiewetenschap en hoe media mensen beïnvloeden en andersom. Je ontwikkelt wetenschappelijke vaardigheden om met theorieën en onderzoek te werken, inclusief analyseren, onderbouwen en rapporteren. Ook leer je over de context waarin communicatie plaatsvindt, zoals massamedia, propaganda en empirisch onderzoek.
In dit vak leer je over belangrijke onderzoeksmethoden en statistische analyses. Je maakt kennis met verschillende onderzoeksontwerpen, dataverzameling en data-analyse. Je volgt naast hoorcolleges ook werkgroepen waarin je gaat oefenen met het statistische softwarepakket SPSS.
In dit vak leer je hoe je onderzoek doet binnen de Communicatiewetenschap. Je leert hoe wetenschappelijke artikelen zijn opgebouwd, hoe je een vragenlijst opstelt en hoe je onderzoeksgegevens analyseert. Door zelf een onderzoek op te zetten en uit te voeren, ontwikkel je praktische vaardigheden zoals kritisch denken en helder rapporteren. Je werkt zowel in groepen als individueel en krijgt begeleiding en feedback tijdens het proces.
Tutoraat is een vak waarin je focust op het verbeteren van je academische en praktische studievaardigheden. Ook ga je bezig met loopbaanoriëntatie en het ontdekken van carrièremogelijkheden. Je volgt werkgroepen, masterclasses en andere sessies om je vaardigheden en studieplanning te versterken.
Je hebt de bachelor Communicatiewetenschap nodig voor toelating tot de masters in Communicatiewetenschap. Voor hbo-studenten bieden wij daarom de verkorte bachelor Communicatiewetenschap aan, waar deze doorstroomminor een onderdeel van is. Je komt alleen in aanmerking voor de verkorte bachelor als je momenteel een hbo-opleiding volgt die verwant is aan Communicatiewetenschap. Hoe dit precies zit en hoe je je kan aanmelden, lees je op onderstaande website.