For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Als fiscaal econoom heb je bijna gegarandeerd een goede baan. De meeste van onze studenten vinden zelfs al een baan voordat ze hun opleiding hebben afgerond. Al onze bachelorstudenten kiezen echter voor een master na hun afstuderen. Zo vergroten ze hun kansen op de banenmarkt en zetten daarmee een waardevolle stap in hun carrière. Je bent pas volwaardig fiscaal econoom als je ook je master Fiscale Economie hebt afgerond.

Specialiseer je met een master

Met het bachelordiploma Fiscale Economics heb je directe toegang tot verschillende masters van UvA Economie en Bedrijfskunde, waaronder Fiscale Economie. 

Heb je tijdens je bachelor een minor in een specifieke discipline gevolgd? Zo ja, dan kan het zijn dat je de masteropleiding in die discipline kan doen. Voor sommige masters gelden andere of uitgebreidere instroomeisen.

Masters waarin je direct kunt doorstromen
  • Fiscale Economie

    Specialiseer je verder in het vakgebied met de master Fiscale Economie aan de Amsterdam School of Economics van de UvA. Met deze eenjarige, Nederlandstalige masteropleiding verdiep je je verder in de Nederlandse én internationale fiscaliteit. En leer je alles over de groeiende harmonisering ervan op Europees niveau. Na je afstuderen ben je klaar voor een succesvolle loopbaan als allround fiscalist in het bedrijfsleven of bij de belastingdienst. Ook kun je kiezen voor een wetenschappelijke carrière.

  • Entrepreneurship (samenwerking VU en UvA)

    De master in Entrepreneurship staat in het teken van het omzetten van mogelijkheden in acties. Het denken en reageren als een entrepreneur is in je voordeel als werknemer of eigenaar van een bedrijf. Deze master is een samenwerking met VU Amsterdam.

Jouw toekomstperspectief na je master
Gemiddeld startsalaris*

€ 3.310

Gemiddelde tijd om een baan te vinden

2 maanden

*Na het afronden van de master Fiscale Economie. Bron: SEO Benchmark Rapport 2022

Waar werken onze afgestudeerden?

Fiscaal economen kom je overal tegen, onder andere bij:

  • (multi)nationale (beursgenoteerde) onderneming
  • belastingadvieskantoor
  • Ministerie van Financiën
  • Belastingdienst
  • centrale overheid

Amsterdamse fiscaal economen zijn zeer gewild vanwege hun juridische, fiscale én cijfermatig basis. Ook telt Amsterdam heel veel (multi-)nationale ondernemingen waardoor de kans dat je snel een baan vindt erg groot is. Als fiscaal econoom heb je een van de best verdienende banen. Vaak met een vast contract en zeer aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Fijn om te weten is ook dat belastingadviseurs erg tevreden zijn over hun beroep. Omdat zij vaak zelf hun uren kunnen bepalen, bestaan er goede mogelijkheden voor het geven van een eigen invulling aan de persoonlijke work-lifebalance.

'Actuele onderwerpen worden uitgebreid bediscussieerd tijdens de colleges'

'Onderwerpen als de afschaffing van de dividendbelasting en belastingontwijking door multinationals worden uitgebreid bediscussieerd tijdens de colleges en er wordt veel aandacht besteedt aan beroepsethiek.'

Professionele ontwikkeling en carrièrevoorbereiding tijdens je bachelor

Het Economics and Business Career Centre (EBCC) biedt advies en ondersteuning voor je professionele ontwikkeling. Vanaf het eerste jaar van je bachelor kun je er terecht voor:

  • persoonlijk advies over je studie- en carrièrekeuzes (bijv. toegevoegde waarde van een master)
  • het ontwikkelen van professionele skills en het opdoen van praktijkervaring (stage, bijbaan)
  • het voorbereiden op de beroepspraktijk

Jouw vaardigheden en ervaringen zijn erg waardevol in een snel veranderende arbeidsmarkt. Zo begin je na je studie vol vertrouwen aan je carrière.

Het EBCC en de studieverenigingen organiseren vaak carrière-evenementen. Hier breid je je netwerk uit met professionele contacten en leer je over de laatste ontwikkelingen in het vakgebied.

Stage en uitwisseling

Tijdens of na je studie heb je de mogelijkheid om stage te lopen of op uitwisseling te gaan naar het buitenland.

Veelgestelde vragen
  • Wat kun je worden als je Fiscale Economie hebt gestudeerd?

    Je kunt onder andere als belastingadviseur of bedrijfsfiscalist aan de slag in het bedrijfsleven, als beleidsmedewerker bij het ministerie van financiën of als belastinginspecteur bij de belastingdienst. Ook kun je als fiscaal econoom aan de slag bij internationale organisaties zoals de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling), de Europese Commissie en de VN. Veel van onze studenten gaan na hun bachelor door met een master om zich verder te specialiseren. Je bent pas volwaardig fiscaal econoom als je ook de master Fiscale Economie hebt afgerond.

  • Vind je makkelijk een baan na je studie?

    Als fiscaal econoom heb je een uitstekende positie op de arbeidsmarkt. Fiscaal econoom is al jaren een van de best betaalde banen van Nederland. Fiscale Economie wordt al jaren gezien als een van de meest kansrijke universitaire opleidingen (bron: Elsevier en SEO Economisch onderzoek).

  • Kun je tijdens je studie al in contact komen met potentiële werkgevers?

    Veel van onze studenten zijn lid van een studievereniging. De studievereniging SFEER (Studievereniging Fiscale Economie En Recht) organiseert het hele jaar door (online) activiteiten op academisch, professioneel, sociaal en sportief gebied. Op deze manier kun je op een leuke manier in aanraking komen met je medestudenten en mogelijke werkgevers.