For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
De bacheloropleiding Actuarial Science is een uitstekende eerste stap op weg naar een succesvolle carrière of een aansluitend masterprogramma.

Specialiseer je met een master

De specialistische kennis die je tijdens een master opdoet, geeft je een grote voorsprong op de banenmarkt en helpt je sneller de carrièreladder te beklimmen. Met het bachelordiploma Actuarial Science heb je direct toegang tot meerdere masters aan de UvA, waaronder Actuarial Science and Mathematical Finance. Wil je na je master officieel gekwalificeerd actuaris worden, dan kun je hiervoor ook de vervolgopleiding aan de UvA doen.

Aansluitende masteropleidingen

Heb je tijdens je bachelor een minor in een bepaald vakgebied gevolgd? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor toelating tot de masteropleidingen die passen binnen dat vakgebied. Voor een aantal van deze masters gelden specifieke toelatingseisen.

Jouw toekomstperspectief na je master
Gemiddeld startsalaris*

€ 3.433

Gemiddelde tijd om een baan te vinden

2 maanden

*Na het afronden van de master Actuarial Science and Mathemetical Finance. Bron: SEO Benchmark Rapport 2022.

Behaal de titel Actuaris AG (AAG)

Aan de Universiteit van Amsterdam kun je het complete traject volgen om de prestigieuze titel Actuaris AG (AAG) te behalen. Deze kwalificatie wordt toegekend door het Koninklijk Actuarieel Genootschap en staat voor een hoog niveau van expertise en professionaliteit in het actuariële vakgebied. Na het behalen van je bachelor- en masterdiploma in Actuarial Science aan de UvA, kun je je inschrijven voor de postmaster Actuarial Practice Cycle. Dit programma is ontworpen om zowel je technische kennis als je persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen, die essentieel zijn voor een succesvolle carrière als actuaris. Na het succesvol afronden van de postmaster kun je de AAG-titel aanvragen.

Waar werken onze afgestudeerden?

Als actuaris kun je bij uiteenlopende werkgevers terecht, zoals:

  • verzekeringsmaatschappijen: berekenen van premies en reserves, ontwikkelen en verifiëren van modellen, beheren van fondsen en het zorgen voor naleving van regelgeving.
  • banken en pensioenfondsen: middelen optimaal beleggen om winsten en risico's in evenwicht te brengen, het ontwikkelen van bescherming tegen financiële schokken
  • adviesbureaus: het helpen van organisaties bij het beheren van hun activa en passiva, het ontwerpen van pensioen- en uitkeringsplannen en het gebruiken van data om bedrijfsprocessen te optimaliseren.
  • De Nederlandsche Bank: het waarborgen dat banken en financiële instellingen de toezichtwetten naleven en zorgen dat deze wetten relevant en actueel blijven in het licht van nieuwe ontwikkelingen.
  • andere financiële instellingen en organisaties: denk aan beleggingsfondsen, kredietverenigingen en gespecialiseerde kredietverstrekkers.
  • overheidsinstanties: het ondersteunen bij het beheren van activa en passiva en het optimaliseren van hun prestaties.
  • Industrie: het beheren van risico’s en optimaliseren van bedrijfsprocessen voor bedrijven in diverse sectoren waaronder transport, productie, landbouw, gezondheidszorg, horeca en detailhandel.

Niet alleen verdien je een uitstekend salaris, ook is de kans groot dat je een vast contract en een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket wordt aangeboden.

Professionele ontwikkeling en carrièrevoorbereiding tijdens je bachelor

Het Economics and Business Career Centre (EBCC) biedt advies en ondersteuning voor je professionele ontwikkeling. Vanaf het eerste jaar van je bachelor kun je er terecht voor:

  • persoonlijk advies over je studie- en carrièrekeuzes (bijv. toegevoegde waarde van een master)
  • het ontwikkelen van professionele skills en het opdoen van praktijkervaring (stage, bijbaan)
  • het voorbereiden op de beroepspraktijk

Jouw vaardigheden en ervaringen zijn erg waardevol in een snel veranderende arbeidsmarkt. Zo begin je na je studie vol vertrouwen aan je carrière.

Het EBCC en de studieverenigingen organiseren vaak carrière-evenementen. Hier breid je je netwerk uit met professionele contacten en leer je over de laatste ontwikkelingen in het vakgebied.

Stage en uitwisseling

Tijdens of na je studie heb je de mogelijkheid om stage te lopen of op uitwisseling te gaan naar het buitenland.

Veelgestelde vragen
  • Wat zijn mijn baankansen na deze opleiding?

    Als actuaris of econometrist heb je uitstekende carrièrevooruitzichten. Naar beide beroepen is veel vraag in de markt. Als je een volledig gekwalificeerde actuaris of econometrist wilt worden, kun je je specialiseren door de masteropleiding Actuarial Science and Mathematical Finance of de masteropleiding Econometrics te volgen.

  • Kun je tijdens je studie al in contact komen met potentiële werkgevers?

    De VSAE (studievereniging voor alle studenten Actuarial Science en Econometrie) organiseert veel studie gerelateerde evenementen en projecten. Het hele jaar door organiseert de vereniging carrière-evenementen waarin je persoonlijke gesprekken kunt voeren met recruiters en kunt deelnemen aan workshops.