Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Tijdens dit evenement presenteren vier wetenschappers hun impactvolle onderzoeksprojecten. Ontdek de nieuwste ontwikkelingen in robochemie of duik in de belangrijke effecten van anticonceptie. Dit is een unieke kans om innovatief onderzoek te verkennen dat de toekomst vormgeeft. Mis deze inspirerende en informatieve sessie niet!
Kerngegevens van evenement Alumniweek - Innovative Insights: Impactful Research Presentations (EN)
Datum
12 oktober 2024
Tijd
14:30 -15:30

Enthousiast? Schrijf je hier meteen in! 

Dit evenement is Engelstalig.

Copyright: Kirsten van Santen
Stefania Milan

Stefania Milan is hoogleraar Critical Data Studies aan de Universiteit van Amsterdam, gespecialiseerd in politieke participatie, technologie en bestuur. Stefania heeft een PhD in Politieke en Sociale Wetenschappen van het Europees Universitair Instituut. Onlangs ontving ze een Advanced Grant van de Europese Onderzoeksraad voor het project ‘Governance by Data Infrastructure in the Post-Pandemic Democracy’ (DATAGOV). Tijdens haar presentatie zal ze dit project bespreken, dat laat zien hoe datagestuurd bestuur democratieën beïnvloedt.

Oliver Bayley

Oliver Bayley is postdoctoraal onderzoeker in de Noël Research Group. Zijn onderzoek richt zich op de ontwikkeling van het autonome syntheseplatform, RoboChem. Bayley heeft de afgelopen jaren aan de Universiteit van Bristol (Verenigd Koninkrijk) gewerkt aan zijn PhD over de ontwikkeling van nieuwe moleculaire machines. Na het verdedigen van zijn PhD-thesis in 2023, verhuisde hij naar Amsterdam om als postdoctoraal onderzoeker te werken onder Prof. Dr. ing. Timothy Noël en Dr. Andrea Gargano.

Esmée Zwiers

Esmée Zwiers is universitair docent econometrie en data science aan de Amsterdam School of Economics. In haar onderzoek bestudeert ze de interacties tussen gezondheid en de arbeidsmarkt, met een focus op vrouwen en vruchtbaarheid. Tijdens haar presentatie zal ze de huidige stand van zaken rondom anticonceptie in Nederland bespreken.

Agnes Akkerman

Agnes Akkerman is hoogleraar Arbeidsregulering en arbeidssocioloog aan de afdeling Arbeidsrecht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam. Haar onderzoek richt zich op hoe arbeidsreguleringen, zoals wetten en cao's, invloed hebben op de stem van werknemers en conflicten op de werkvloer. Ze zal samen met haar collega Frances Singleton spreken over haar project ‘Justice Entrepreneurship: student-developed tools for access to labour rights’. Dit project brengt mbo-, hbo- en universitaire studenten samen in de Justice Entrepreneurship-cursus aan de UvA Faculteit der Rechtsgeleerdheid, waar ze gezamenlijk oplossingen ontwerpen, belanghebbenden begrijpen en prototypes ontwikkelen voor nieuwe juridische diensten.

Frances Singleton

Frances Singleton is Manager Research & Innovation bij het Amsterdam Law Hub, waar ze samenwerking op juridische projecten met een focus op sociale impact bevordert. Ze begeleidt studenten bij het ontwikkelen van rechtvaardigheidsoplossingen. Als oprichter en directeur van de Law Hub-incubator begeleidt Singleton projecten van concept tot markt. Ze adviseert ook over impactbeurzen en coontwerpt trainingsprogramma's voor PhD's en junior onderzoekers. Ze presenteert samen met Agnes Akkerman het project ‘Justice Entrepreneurship: student-developed tools for access to labour rights’.

Audilla Vaughn

Audilla Vaughn is radiopresentator, moderator, interviewer en spreker in zowel het Engels als het Nederlands. Met haar UTK-opleiding, Engelse masterdiploma en wereldwijde reizen blijft Audilla haar moderatieskills verbeteren om ervoor te zorgen dat alle sprekers in zowel het Nederlands als het Engels worden gehoord en begrepen. Ze modereert het gesprek.

Roeterseilandcampus - building B/C/D (entrance B/C)

Nieuwe Achtergracht 166
1018 WV Amsterdam