Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Na haar officiële lancering op 22 mei heeft de Netherlands Academy of Engineering (NAE) aangekondigd dat Albert Polman, hoogleraar aan het UvA-Institute of Physics en groepsleider bij AMOLF, tot Fellow is benoemd.
Albert Polman
Albert Polman. Foto: Jan Willem Steenmeijer.

Met de benoeming van de in totaal 62 Fellows is de NAE klaar om haar missie te beginnen om innovatie in Nederland te stimuleren door technische oplossingen aan te bieden voor grote maatschappelijke uitdagingen. Innovatie wordt zo gebruikt om maatschappelijke en economische waarde te creëren.

Polman is vereerd om in de nieuwe Netherlands Academy of Engineering benoemd te zijn. Hij zegt: "Het vormen van de nieuwe academie weerspiegelt de waarde die we aan techniek hechten, complementair aan wetenschappelijk onderzoek, om invloed te hebben op de wereld."

Veel van de NAE-Fellows zijn experts uit kennisinstellingen, bedrijven en start-ups. Ze werken in verschillende disciplines, waaronder high-tech systemen en materialen, ICT, gezondheidszorg, energie, watermanagement en voeding. Vanaf volgend jaar zal de NAE jaarlijks 10 nieuwe Fellows benoemen.

Polman en de andere Fellows worden op maandag 13 november in de Nieuwe Kerk in Den Haag ingehuldigd.