Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Elke week maken we kennis met een andere collega. Ontdek wat ze het leukste vinden aan hun werk en leer dingen die je nog niet over hen wist. Deze week: Philip Wallage, hoogleraar bij de sectie Accounting.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Het leukste aan mijn werk als hoogleraar is het dragen van de verantwoordelijkheid voor het (mooiste) vak: accountantscontrole. Dat doe ik samen met alle enthousiaste en gemotiveerde collega’s die altijd klaar staan en top onderwijs verzorgen. Leuk vind ik vooral de discussies over het vak met kritische studenten (en collega’s). Alleen dan brengen wij het onderwijs en het accountantsberoep verder.

Op welk project van het afgelopen jaar ben je het meest trots?

Ik ben het trots op alle collega’s die het onderwijs verzorgen en ook op de organisatie van gastcolleges die de Post-Master Accountancy (PMA) organiseert over nieuwe ontwikkelingen zoals in IT/AI en Environmental, Social, and Governance (ESG). Verder heb ik veel tijd besteed aan (en ben ik ook wel trots op) de 5e editie van het studieboek ‘Principles of International Auditing & Assurance’ (Hayes, Wallage, Eimers) dat deze zomer verschijnt.

Wat weten collega’s waarschijnlijk niet van jou?

Ik denk niet dat collega’s op de hoogte zijn van het feit dat Andries Polman en Paul Titshof mij hebben geleerd om te waterskiën. Ook verklap ik dat als je een Indian Chief Dark Horse motor (model 1916) op de stoep bij de ABS ziet staan, ik waarschijnlijk de berijder en eigenaar ben.