Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Elke week maken we kennis met een andere collega. Ontdek wat ze het leukste vinden aan hun werk en leer dingen die je nog niet over hen wist. Deze week: Nathan Betancourt, ABS-docent en onderzoeker bij de sectie Strategy & International Business.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Ik vind het erg leuk om over onderzoek en ideeën te praten met studenten en collega's tijdens colleges en onderzoeksseminars. De verschillende perspectieven die ze delen zijn verhelderend en sturen me soms in een richting waar ik zelf nooit zou zijn gekomen. Er wordt echt geweldig werk verricht. Het leerproces is echt een van de beste onderdelen van mijn werk.

Op welk onderzoek of project van het afgelopen jaar ben je het meest trots?

Ik vind het moeilijk om te kiezen. Zo heb ik onlangs een paper gepubliceerd waarin ik laat zien in welke situaties personen met weinig macht creatiever zijn dan personen met veel macht. Dit is een belangrijk onderzoekt omdat het echt de dualiteit van macht blootlegt en hoe macht hebben of machteloos zijn je werk kan beïnvloeden. Tenminste in de zin van hoe creatief je bent in je werk.

Maar ik heb ook samen met Torsten Jochem (ABS, sectie Finance) een artikel gepubliceerd waaruit blijkt dat zelfs een connectie met een Nobelprijswinnaar je onderzoekscitaties aanzienlijk kan verhogen. Deze paper heeft veel impact op mij persoonlijk gemaakt, de omdat ik er zoveel van heb geleerd en ik me er echt verbonden mee voel.

Wat weten collega’s waarschijnlijk niet van jou?

Ik hou echt van LEGO, omdat het veel overeenkomsten heeft met onderzoek. Er is een mentale uitdaging, een gevoel van eigenaarschap en voldoening en er is vreemd oranje gereedschap om verkeerd geplaatste stenen mee te verwijderen. Ik geniet echt van het gevoel van vooruitgang en van de mogelijkheid om een project binnen een maand of 2 af te ronden. Het verschil is dat het publiceren van paper meestal wel wat langer duurt dan 2 maanden.