Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Met trots kondigen we een nieuwe masteropleiding aan voor de volgende generatie Quantum wetenschapper. Deze opleiding start in september 2024 aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) van de UvA.

Quantum Computer Science (QuCS) is een veelbelovende nieuwe masteropleiding aan de FNWI. De opleiding biedt een op onderzoek gebaseerd programma met een sterke wiskundige basis. QuCS maakt gebruik van de unieke expertise in Quantum computing en Quantum informatietheorie die aanwezig is aan de FNWI.

Wat kunnen studenten verwachten? Beoogd opleidingsdirecteur John van de Wetering legt uit:

Wat kunnen studenten verwachten? Beoogd opleidingsdirecteur John van de Wetering legt uit:

De eerste van Nederland

De master Quantum Computer Science wordt de eerste Computer Science opleiding met een specialisatie in Quantum informatie in Nederland. Zelfs wereldwijd is de masteropleiding één van slechts een klein aantal opleidingen in Quantum gerelateerde onderwerpen.

Groeiende behoefte

Dit 2-jarige programma voorziet in de groeiende maatschappelijke behoefte aan steeds meer experts met kennis en vaardigheden op het gebied van Quantum technologie. De Universiteit van Amsterdam is bij uitstek geschikt om dit programma te ontwerpen en te ontwikkelen vanwege de sterke verbinding met QuSoft, de onderzoekshub in Quantum technologie.

Waarom een student voor Quantum Computer Science aan de UvA kiest:

  • Unieke master: dit is een van de weinige programma's in Quantum gerelateerde onderwerpen, die is gebaseerd op computer science. Het is een uniek programma gericht op onderzoek en vereist een sterke wiskundige basis.
  • Revolutionair vakgebied: Met deze master kun je bijdragen aan het zeer actieve en actuele onderzoeksveld dat een revolutie teweeg kan brengen in de mogelijkheden van computers.
  • Je studeert op het Amsterdam Science Park, de omgeving waar excellent onderwijs, onderzoek en startups samenkomen. De docenten voor deze master zijn toponderzoekers van het internationaal gerenommeerde QuSoft Research center.

Studenten die hun bachelor in bijvoorbeeld Wiskunde, Informatica, Natuurkunde of Sterrenkunde hebben afgerond, zijn welkom om in september 2024 aan deze unieke nieuwe MSc-opleiding te beginnen.