Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
In samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) start de Universiteit van Amsterdam (UvA) een 4-jarig project getiteld 'A Safe Bet: design and evaluation of a player-tailored online responsible gambling promotion framework'. De onderzoekers zullen nieuwe instrumenten voor verantwoord online gokken, Responsible Gambling (RG), ontwikkelen en evalueren.

Het project maakt deel uit van een grotere, wederzijds geïnitieerde onderzoekssamenwerking tussen de academische wereld en de gokindustrie. De wetenschappers zullen hoogwaardige, evidence-based RG-instrumenten ontwikkelen en testen in een live setting met actieve gokkers van twee internationale gokexploitanten: Holland Casino Online (NL) en Playtech PLC (UK). De samenwerking is gebaseerd op de uitwisseling van kennis, expertise en middelen met het oog op een uitgebreid kader voor de bevordering van RG. Hierbij zal een reeks bestaande en nieuw ontworpen RG-instrumenten dynamisch worden afgestemd op het individuele niveau van gokrisico en patronen van gokgedrag van gokkers.

Lees meer over dit onderzoek en de afspraken rond wetenschappelijke integriteit en financiering in het persbericht van EUR.