Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Als docent aan de UvA en professor of cycling aan de Universiteit Gent verken ik de transitie naar duurzame mobiliteit in stedelijke omgevingen. Ik ben de oprichter en CEO van het Urban Cycling Institute. Wij streven ernaar om de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen door middel van een systematische aanpak van leren en verandering.
(Beeld: Gwendolyn Keasberry)

Wij geloven dat het genereren van nieuwe kennis de kritische besluitvorming direct versterkt, wat een positieve impact kan hebben op duurzaamheid binnen gemeenschappen.

Wat betekent valorisatie voor jou?

Wij zetten ons in voor valorisatie door de wisselwerking tussen wetenschap en praktijk te stimuleren. Dit doen we door samen te werken met universiteiten, overheden, industrie, praktijkdeskundigen en studenten. Op die manier is ons werk sterk verbonden met beleid, gemeenschappen en praktische toepassingen. Zo hebben we vier online cursussen ontwikkeld die door meer dan 30.000 mensen van over de hele wereld zijn gevolgd. Dat is pas impact!                   

Hoe werd je onderdeel van het Humanities Venture Lab?                         

Via een collega kwam ik in aanraking met Humanities Create. Dit programma van HVL doorloopt alle stappen om je ondernemingsidee om te zetten in een venture. Het waren vijf intensieve dagen met een steile leercurve, die uiteindelijk leidden tot de lancering van het Urban Cycling Institute. Sindsdien is het Lab de thuisbasis van onze organisatie.

Hoe ondersteunde het Humanities Venture Lab de ontwikkeling van jouw venture?

De businesscoaching en de workshops over financiële modellering waren onmisbaar voor het oprichten van het Urban Cycling Institute. Maar ook na de oprichting blijft HVL enorm belangrijk door de community die het biedt. Het is enorm behulpzaam om met andere ondernemers van gedachten te wisselen. Zo komen elk kwartaal vrouwelijke CEO’s van non-profitorganisaties bij elkaar om kennis uit te wisselen over leiderschap.

Wat is jouw advies voor aspirant-ondernemers?                                       

Neem risico’s! Ondernemen betekent uit je comfortzone treden, het onbekende tegemoet. Dat brengt vaak twijfels met zich mee. Vertrouw op je instinct, blijf toegewijd aan je visie, en vraag om ondersteuning. De opbrengsten van deze reis zijn de uitdagingen altijd waard!