Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Letje was meer dan dertig jaar lang het gezicht van de internationalisering van het onderwijs binnen onze faculteit. Haar hart lag vooral bij de studenten en de collega’s die een duwtje in de rug nodig hebben.

Na haar afstuderen vervulde Letje enige tijd verschillende functies bij de opleiding Europese studies als docent en als programmacoördinator. Vanuit deze kennis en ervaringen werd ze hoofd internationalisering en weer later beleidsmedewerker.

Ze zette zich onvermoeibaar in voor een inclusieve, diverse en veilige faculteit, lang voordat we deze woorden gingen gebruiken. Zo initieerde ze een programma voor studenten met een vluchtelingenachtergrond en bood ze talloze internationale studenten een veilige landing.    

Letje hield van het podium, maar niet noodzakelijk van de hoofdrol, en deelde haar plek graag met anderen. Ze sprak vaak over de faculteit als een dorp, was trots op haar dorp en hield van het dorp, maar opereerde ook graag alleen. 

Toen net voor de zomer totaal onverwacht werd vastgesteld dat haar tijd met ons eindig was, besloot Letje haar afscheid van haar geliefde dorp zo veel mogelijk samen met ons te willen beleven. Ze gaf ons de boodschap mee dat aandacht en liefde voor elkaar onmisbaar zijn in een organisatie.

We zullen ons vooral haar vrije geest, haar oprechte en diepe betrokkenheid en de kleur die ze bracht herinneren.

 

Het Dagelijks bestuur heeft besloten om met ingang van dit studiejaar het Amsterdam Merit Scholarships-programma te vernoemen naar Letje. De AMS-beurzen zijn bedoeld voor aankomende masterstudenten die van buiten de EU/EER komen en als ‘excellent’ kunnen worden beschouwd. Analoog aan de inclusieve waarden die Letje voorstond, worden de criteria voor de beurs aangepast, zodat het Letje Lips Amsterdam Merit Scholarship een inclusief fonds wordt dat internationale non-EU-studenten een kans biedt een FGw-master te volgen, die dat zonder financiële steun niet zouden kunnen doen.