Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
'Games' van Toni Pape is bij de uitreiking van de FGw Onderwijsprijs uitgeroepen tot het beste bachelorvak. Het beste mastervak werd 'Zorgen voor het Zelf' van Justyna Wubs-Mrozewicz. Voor het eerst werd ook een Publieksprijs uitgereikt; die ging naar Shakespeare, Sexuality, and Adaptation van Kristine Johanson.
De winnaars van de FGw Onderwijsprijs: Toni Pape, Kristine Johanson en Justyna Wubs-Mrozewicz (foto: Bob Bronshoff)
De winnaars van de FGw Onderwijsprijs: Toni Pape, Kristine Johanson en Justyna Wubs-Mrozewicz (foto: Bob Bronshoff)

Bachelorvak Games (Mediastudies)

Games is het eerste vak binnen de FGw dat zich bezighoudt met de discipline van video games. De werkvormen in het vak zijn innovatief: naast min of meer traditionele colleges werken studenten in game labs aan het zelf maken van video, waarbij niet alleen de editing-, maar ook de 'editorial'-kant aan bod komt: hoe breng je structuur aan of breng je een boodschap over? De studenten presenteren hun werk op een interactief online platform, waar de medestudenten direct hun feedback kunnen geven. Volgens Chakir Benzina, een van de studenten die het vak voordroegen, is dit platform 'een briljante leeromgeving waar je voortdurend elkaars werk evalueert en beter maakt.'

Dr. T. (Toni) Pape

Faculteit der Geesteswetenschappen

Dep. Mediastudies

 

Mastervak Zorgen voor het zelf (Geschiedenis)

Het winnende mastervak Zorgen voor het zelf van Justyna Wubs-Mrozewicz is bijzonder vanwege zijn scope en diversiteit: het beslaat een heel millennium, van de Vikingen tot de moderne tijd, en draait om de vraag hoe je als historicus de relatie tussen individu en samenleving kunt onderzoeken met behulp van sociaalwetenschappelijke theorieën. De menselijke paradox om enerzijds bij een groep te willen horen maar zich anderzijds juist te willen onderscheiden, heeft in de loop van de geschiedenis steeds een andere invulling gekregen. De studenten onderzoeken de ontwikkeling van groepen en individuen in een lang historisch perspectief, met aandacht voor economie, politiek, godsdienst en cultuur. 

Dr. J.J. (Justyna) Wubs-Mrozewicz

Faculteit der Geesteswetenschappen

Geschiedenis

 

Publieksprijs: Shakespeare, Sexuality and Adaptation

Voor het eerst werd dit jaar ook een Publieksprijs uitgereikt. Kristine Johanson kreeg ongeveer een kwart van de stemmen voor het vak Shakespeare, Sexuality and Adaptation en eindigde daarmee net voor Games van Toni Pape. Het vak, onderdeel van de master English Literature and Culture, draait om de vraag hoe moderne film- en mediabewerkingen van Shakespeares werk de vroegmoderne seksualiteit representeren. 

Dr. K.A. (Kristine) Johanson

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Engelse taal en cultuur

Over de FGw Onderwijsprijs

De FGw Onderwijsprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een bachelor- en mastervak waarin inspirerende onderwijsvormen worden toegepast of die als voorbeeld kunnen dienen voor toekomstige onderwijsprojecten. Voor het eerst konden dit jaar studenten en medewerkers zelf vakken voordragen. De jury ontving 35 voordrachten: 28 voor een bachelorvak, 7 voor een mastervak. Daaruit werden de volgende genomineerden geselecteerd:

Bachelor:

  • Games (Mediastudies), Toni Pape
  • Living Information (Media and Information), Mark Deuze
  • Legacies of the Enlightenment (European Studies), Matthijs Lok

Master:

  • Shakespeare, Sexuality, and Adaptation (English Language and Culture), Kristine Johanson
  • Zorgen voor het Zelf (Geschiedenis), Justyna Wubs-Mrozewicz
  • Van wie is de stad? Crisis en conflict in moderne Westerse steden (Stadsgeschiedenis), Tim Verlaan