Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Wat is het verschil tussen onrechtvaardigheid en botte pech? Wanneer spreken we van een natuurramp en wanneer van een humanitaire crisis? In het net naar het Nederlands vertaalde Over onrecht laat Judith N. Shklar zien dat we bij zulke vragen niet met vastomlijnde begrippen, maar met een veranderende werkelijkheid te maken hebben.
Kerngegevens van evenement Waar krijgt onrecht een stem?
Datum
23 september 2024
Tijd
20:00
Locatie
SPUI25

Met haar inmiddels klassiek geworden The Faces of Injustice (1990) legde Judith N. Shklar de basis voor een geheel nieuwe theorie van recht en onrecht. In tegenstelling tot de traditionele politieke filosofie vertrekt Shklar niet vanuit een abstracte definitie van rechtvaardigheid, maar vanuit de vraag wat onrechtvaardigheid concreet betekent.

Over onrecht is een urgent pleidooi om niet doof te blijven voor wat slachtoffers van onrecht ons te zeggen hebben. We bespreken Shklars urgente betoog én haar eerste Nederlandse vertaling met kenners en liefhebbers.

‘Boeken over morele filosofie hebben de mond vol van rechtvaardigheid. Maar waar krijgt onrecht een stem?’
– Judith N. Shklar

Over SPUI25

SPUI25 is het academisch-culturele podium van Amsterdam op het Spui. In samenwerking met een groot aantal academische en culturele partners organiseert SPUI25 jaarlijks zo’n 300 programma’s die zich bewegen tussen wetenschap en cultuur, en tussen feit en fictie.

SPUI25 is een van de UvA-podia in het Universiteitskwartier.

SPUI25

Spui 25-27
1012 WX Amsterdam