Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Proevers gezocht voor een historisch onderzoek! In Tastes the Past onderzoekt historicus Marieke Hendriksen van de KNAW de geschiedenis van eten in de vroegmoderne Nederlanden door het reconstrueren van historische smaken.
Kerngegevens van evenement Tastes of the Past
Datum
10 april 2024
Tijd
10:30 -18:00
Ruimte
Workshopruimte Humanities Labs

Net als boeken, schilderijen en muziek zijn historische gerechten een belangrijk onderdeel van onze geschiedenis en ons erfgoed. Maar alleen recepten lezen is niet genoeg: het is moeilijk om te begrijpen hoe historische ingrediënten en gerechten smaakten, en hoe mensen in het verleden deze smaken ervoeren en waardeerden. 

Dit project heeft als doel om een gestandaardiseerd protocol te ontwikkelen om historische smaken te reconstrueren en te evalueren, en om hedendaagse en historische smaakwaarderingen met elkaar te verbinden.

Op woensdag 10 april kun je deelnemen aan het onderzoek door historisch gebak te proeven. Er zijn drie tijdsloten:

  • 10:30-11:30
  • 13:00-14:00
  • 17:00-18:00

Deelnemers zullen via hun telefoon een vragenlijst invullen. De gegevens worden anoniem verzameld. In verband met de ingrediënten is de proeverij niet geschikt voor zwangeren, mensen met een voedselallergieof -intolerantie, of een auto-immuunaandoening.

Bushuis/Oost-Indisch Huis

Ruimte Workshopruimte Humanities Labs
Kloveniersburgwal 48 (hoofdingang)
1012 CX Amsterdam