Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

In dit Open UvA-college gaan we dieper in op belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van het christendom en plaatsen deze in een historische context, zodat de continuïteit en de geleidelijke transformatie van het christendom duidelijk worden. Ook de beeldvorming van het christendom is niet uniform: er zijn vele christendommen en vele ‘beelden van het christendom’. Aan de orde komen onder andere het nieuw-testamentische christendom, de kerkvaders, de ontwikkeling van de christelijke dogma’s en de theologie. Het handboek laat zien hoe groot de historische, geografische en maatschappelijke variatie in het christendom is.

Literatuur

  • David Chidester, Christianity. A Global History, Penguin Books, 2000
  • Diarmaid MacCulloch, A History of Christianity, 6-delige BBC-serie (dvd's)

Data, tijd, locatie en prijs

  • 5 november t/m 12 december 2024
  • dinsdag en donderdag van 12.00-15.00 uur 
  • Universiteitstheater 3.01 (dinsdag) en Oudemanhuispoort F0.01 (donderdag)
  • cursusprijs: € 210 (voor AUV-leden € 189)

Aanmelden voor dit Open UvA-college is helaas niet meer mogelijk; alle vrije plaatsen zijn inmiddels bezet. 

Belangrijk om te weten

  • U volgt dit Open UvA-college als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen (geen werkcolleges), geen tentamen doet en geen studiepunten behaalt. 
  • Dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen voor en tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden; raadpleeg daarom altijd het rooster voor het college begint.

Docent

Dr. H.J. (Jacqueline) Borsje

Faculteit der Geesteswetenschappen

Religiestudies

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook bijzondere lezingen en collegereeksen. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Feiten & cijfers
Vorm
Open UvA-college
Voertaal
Nederlands
Start
November