Mijn naam is Sanne Bannink en ik ben 25 jaar oud. Ik heb al een langer studietraject achter de rug, omdat ik de keuze voor een studie erg moeilijk vond. Ik startte met een bètastudie, maar na enkele jaren besefte ik dat mijn passie meer lag bij het werken met mensen, vooral met kinderen en hun ontwikkeling. Dit inzicht kwam vooral door verschillende bijbaantjes naast mijn studie uit te proberen.
Voordat ik aan mijn opleiding begon, heb ik af en toe huiswerkbegeleiding gegeven. Ook deed ik vrijwilligerswerk bij Humanitas, waar ik kinderen voorlas om hen te ondersteunen bij hun taalontwikkeling. Deze kinderen kwamen uit gezinnen die nog niet lang in Nederland woonden. Verder ben ik als vrijwilliger een week mee geweest naar een kinderkamp voor kinderen die vanwege financiële beperkingen niet met hun ouders op vakantie konden, en deed ik animatiewerk in Frankrijk met kinderen van 4 tot 18 jaar.
Door veel met kinderen te werken, ontdekte ik hoe fascinerend ik hun ontwikkeling vind en groeide mijn nieuwsgierigheid naar mijn mogelijke rol daarin. Ik koos uiteindelijk voor Pedagogische Wetenschappen aan de UvA omdat er ruimte is voor een stage en je zowel theoretische vakken als onderzoek en statistiek volgt.
Het leukste aan de bachelor PW vind ik dat je zo breed wordt opgeleid. De vakken zijn enorm divers, waardoor je kennis opdoet over alle ontwikkelingsniveaus van een kind, van biologische processen en interne gedragingen tot de invloeden van factoren zoals school, leeftijdsgenoten en ouders.
Bovendien is er tijdens de bachelor volop ruimte om je eigen vakken te kiezen. Hoewel je een vast minorprogramma kunt volgen, koos ik ervoor om zelf vakken samen te stellen die me erg leerzaam leken en werden aangeboden door de faculteit.
Tijdens mijn stage bood ik 1-op-1 coaching aan jonge vrouwen bij Elance Academy, een organisatie die meisjes en jonge vrouwen stimuleert om meer zelfvertrouwen te krijgen, onder andere door hen handvatten te bieden bij het oppakken van hun bezigheden.
Het was fascinerend en verrijkend om te zien hoe de kennis die ik tijdens mijn bachelor had opgedaan direct toepasbaar was in de praktijk. In dit coachingtraject zag ik verschillende concepten uit diverse vakken terugkomen.
Tijdens je stage biedt de UvA begeleiding in groepsverband, zodat je ook veel ervaringen hoort van medestudenten. Dit helpt je bij het verkennen van praktische mogelijkheden die je interesseren.
Na het behalen van mijn bachelor wil ik graag de master Orthopedagogiek volgen. Ik hoop uiteindelijk een carrière in het onderwijs te kunnen nastreven als orthopedagoog. Via bijbaantjes en gesprekken met medestudenten probeer ik nog te ontdekken welke onderwijsvorm het beste bij mij past.