In eerste instantie wilde ik eigenlijk graag naar de Nederlandse Filmacademie om een opleiding filmmontage te doen. Omdat ik wist dat de selectie heel streng was, moest ik een plan B verzinnen. Ik wilde toch eigenlijk ook best graag een universitaire studie doen. Wiskunde vond ik leuk en was ik goed in, maar scheikunde was ook zeker een optie. Uiteindelijk ben ik op studie Natuur- en sterrenkunde gekomen. Ik wilde enorm graag weten hoe het universum in elkaar zat.
Door de waan van de dag kun je soms vergeten hoe bijzonder en prachtig het hele heelal is. Dat gevoel dat je krijgt wanneer je tijdens een heldere zomernacht onder de sterrenhemel staat, dat kun je tijdens deze studie meerdere keren beleven.
Ik word enorm blij van de studie Natuur- en Sterrenkunde in het algemeen. Natuurlijk is het hard werken. Je zit gemiddeld veertig uur per week aan de studie. En niet alle vakken tijdens je studie zal je evenveel waarderen. Toch merk ik dat ik er aan het einde van de dag energie van krijg. Het fijnste gevoel is wanneer je na een half uur - en soms nog veel langer - denken, proberen en frustratie toch tot een oplossing komt. Wanneer je eindelijk iets snapt, wanneer je de link kunt maken in je hoofd. Zo’n eureka-moment, daar doe je het uiteindelijk voor.
Besef dat je de komende drie jaar bijna elke dag bezig zal zijn met Natuur- en Sterrenkunde. Je moet dus echt geïnteresseerd zijn in het vakgebied. Verder moet je gemotiveerd zijn en bereid zijn om hard te werken. Het is een pittige studie. Met interesse alleen kom je er niet.
Over 5 á 10 jaar zie ik mezelf werken op de redactie van een wetenschappelijk tijdschrift of televisieprogramma. Het lijkt me leuk om me bezig te houden met de inhoud van wetenschappelijke programma’s , en om te schrijven over wetenschappelijke ontdekkingen in de Natuur- en sterrenkunde. Het lijkt me ook leuk om nog een documentaire te maken over een natuurkundig onderwerp.