Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Met een bachelordiploma op zak kun je kiezen voor een masteropleiding of al je eerste stappen zetten op de (inter)nationale arbeidsmarkt. Als afgestudeerde van deze opleiding heb je brede en actuele kennis van culturele fenomenen en processen, en kun je heldere, informatieve, goed onderbouwde en goed gestructureerde teksten schrijven. Je bent goed uitgerust om een onderzoeksmatige, intellectuele, tekstuele of creatieve functie te vervullen, bijvoorbeeld in de culturele sector, het onderwijs, de journalistiek of de commerciële sector.

Aansluitende masteropleidingen 

De meeste studenten schrijven zich in voor een masteropleiding om bredere of meer gespecialiseerde academische kennis op te doen. De UvA biedt meer dan 220 een-, anderhalf- en tweejarige masteropleidingen aan. Wil jij na jouw bachelor bredere of meer specialistische academische kennis opdoen, meld je dan aan voor een van de masteropleidingen van de UvA.  

Met een bachelorsdiploma Literary and Cultural Analysis kun je toegelaten worden tot bijvoorbeeld een van de volgende eenjarige (60 EC) masteropleidingen: 

Je kunt je ook inschrijven voor een duale masteropleiding: een beroepsgerichte opleiding van anderhalf jaar (90 EC) waarin een stageplaats is opgenomen. Met de bachelor Literary and Cultural Analysis kun je toegelaten worden tot bijvoorbeeld de duale masteropleidingen: 

Als je een sterke interesse voor en affiniteit hebt met onderzoek, kun je je inschrijven voor een tweejarige Research Master (120 EC). Voor alle Research Masters geldt een selectieprocedure. Met een bachelor in Literary and Cultural Analysis kun je je bijvoorbeeld aanmelden voor de volgende Research Master opleidingen:  

Carrièreperspectief met een bachelordiploma Literary and Cultural Analysis

Studenten met een bachelor in Literary and Cultural Analysis hebben binnen en buiten Nederland werk gevonden in de volgende sectoren: 

  • Culturele sector: als curator, kunstenaar, programmeur, producent, beleidsmedewerker of bestuurder; 
  • Journalistiek en mediasector: als redacteur, schrijver, producent en onderzoeker voor kranten, tijdschriften, omroepen en productiemaatschappijen; 
  • Commerciële sector: als schrijvers, redacteuren, marketeers; 
  • Uitgeverssector: als auteurs en redacteuren. Een van onze alumni is een eigen uitgeverij begonnen en meerdere alumni zijn gepubliceerde romanschrijvers en dichters; 
  • Onderwijssector: als docenten op alle niveaus, van basisschool tot hoger onderwijs; 
  • Overheid en ngo-sector: als beleidsmakers, onderzoekers en bestuurder op gemeentelijk, provinciaal, nationaal en internationaal niveau.  

Je diploma is geen afscheid 

Na je afstuderen hoef je geen afscheid te nemen van de UvA. We helpen je graag om je loopbaan verder te ontwikkelen. Je kunt je aansluiten bij het jonge-alumniprogramma van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV), dat je helpt om je carrière uit te stippelen. En als alumnus kun je ook nog steeds gebruikmaken van het Student Careers Centre.