Afgestudeerden Hebreeuws gaan werken in zeer uiteenlopende functies en sectoren:
Ik heb stage gelopen bij de oudste Joodse bibliotheek ter wereld, Ets Haim. De klussen en baan die ik aansluitend kreeg, kwamen allemaal voort uit die stage.Asjer Waterman, alumnus Lees het interview
Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, dan volg je een masterprogramma. De UvA heeft meer dan 220 masters, die één, anderhalf of twee jaar duren en veelal Engelstalig zijn. Met het bachelordiploma Hebreeuws ben je mogelijk toelaatbaar tot een van de volgende eenjarige masterprogramma's (60 EC):
Je zou ook kunnen kiezen voor een duaal masterprogramma: een beroepsgeoriënteerd programma op academisch niveau van anderhalf jaar (90 EC), inclusief leerwerkperiode. Vanwege het beperkte aantal leerwerkplaatsen geldt voor alle duale masters een strenge selectieprocedure waarbij geen garantie is op toelating. Met een bachelordiploma Hebreeuwse taal en cultuur zouden de volgende duale masteropleidingen wellicht aansluiten op jouw interesses:
Studenten met een sterke belangstelling voor onderzoek kunnen zich aanmelden voor een tweejarige (120 EC) onderzoeksmaster. Voor alle onderzoeksmasters geldt een selectieprocedure waarbij geen garantie is op toelating. Er wordt met name gekeken naar de invulling van je bachelor, de behaalde studieresultaten, je scriptie en je motivatie. Met een bachelordiploma Hebreeuws zouden de volgende research masters wellicht aansluiten op jouw interesses:
Je kunt een eerstegraads lesbevoegdheid behalen. Je voltooit dan eerst een masterprogramma in je vakgebied. Hierna ben je toelaatbaar tot de master:
Als je tijdens de bachelor een minor in een bepaald vakgebied hebt gevolgd, kun je in een beperkt aantal gevallen toegang krijgen tot andere masterprogramma's waarvoor aanvullende instroomeisen gelden. Kijk voor de precieze toelatingsvoorwaarden bij de betreffende master.
Na je afstuderen hoef je geen afscheid te nemen van de UvA. We helpen je graag om je loopbaan verder te ontwikkelen. Je kunt je aansluiten bij het jonge-alumniprogramma van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV), dat je helpt om je carrière uit te stippelen. En als alumnus kun je ook nog steeds gebruikmaken van het Student Careers Centre.