‘Ik verwonder me iedere keer weer over hoe bijzonder de natuur is. Tijdens het veldwerk bekijk je met je eigen ogen de natuur van heel dichtbij. Je leert dan verbanden te leggen tussen theorie en praktijk. In deze bachelor verdiep je je in alle richtingen van de biologie: marinebiologie, celbiologie, ecologie en evolutie. Ik vind het fijn dat het vakkenpakket redelijk vast staat. Zo krijg je van veel onderdelen in de biologie wat mee. Dit heeft als gevolg dat je ook goed kunt nadenken over welke richting je op wilt. Dit kan een hele andere zijn dan dat je eerst voor ogen had.
Tijdens het vak ‘Keystone Project II: The Resilient Environment’ moesten we een beleidsstuk schrijven over een natuuronderwerp naar keuze. Dat vond ik leuk om te doen. Ik merkte dat werken aan beleid mij ligt. Voor de provincie Noord-Holland keken we of in het IJsselmeer nieuwe atollen, een eiland met daarin water, aangelegd konden worden. Zij wilde drijvende zonnepanelen over het water in deze atollen.
Ons doel was om te kijken wat de wetenschappelijke literatuur hier over zei en dan aan de hand hiervan een voorstel schrijven waarom dit wel of niet een goed idee was. Wat wij vonden was dat dit nog niet eerder gedaan was en dat de schaal die de provincie voor ogen had te ambitieus was. Beleid is een lastig werkgebied. Je hebt met veel verschillende belangen te maken. Maar dit vind ik juist een van de leukere aspecten. Ik wil later graag beleid maken waarin de belangen van de natuur en de maatschappij samen komen en beide goed vertegenwoordigd zijn.
Na mijn bachelor ga ik waarschijnlijk de master Forest and Nature Conservation aan de Universiteit van Wageningen volgen. In deze master komt onderzoek naar natuurbeheer en ook het beheer zelf aan bod. Het geeft mij verdieping in het gebied waar ik in geïnteresseerd ben en kan ook helpen bij het vinden van een baan.'