Van de Waal, D. B., Gsell, A. S., Harris, T., Paerl, H. W., de Senerpont Domis, L. N., & Huisman, J. (2024). Hot summers raise public awareness of toxic cyanobacterial blooms. Water Research, 249, Article 120817. https://doi.org/10.1016/j.watres.2023.120817[details]
Frenken, T., Brandenburg, K. M., & Van de Waal, D. B. (2023). Long‐term nutrient load reductions and increasing lake TN : TP stoichiometry decrease phytoplankton biomass and diversity in a large shallow lake. Limnology and Oceanography, 68(10), 2389-2401. https://doi.org/10.1002/LNO.12428
Gsell, A. S., Biere, A., de Boer, W., de Bruijn, I., Eichhorn, G., Frenken, T., Geisen, S., van der Jeugd, H., Mason-Jones, K., Meisner, A., Thakur, M. P., van Donk, E., Zwart, M. P., & Van de Waal, D. B. (2023). Environmental refuges from disease in host–parasite interactions under global change. Ecology, 104(4), Article e4001. https://doi.org/10.1002/ecy.4001
Jin, H., Van de Waal, D. B., van Leeuwen, C. H. A., Lamers, L. P. M., Declerck, S. A. J., Amorim, A. L., & Bakker, E. S. (2023). Restoring gradual land-water transitions in a shallow lake improved phytoplankton quantity and quality with cascading effects on zooplankton production. Water Research, 235(119915), 119915. https://doi.org/10.1016/J.WATRES.2023.119915
Vogels, J. J., Van de Waal, D. B., WallisDeVries, M. F., Van den Burg, A. B., Nijssen, M., Bobbink, R., Berg, M. P., Olde Venterink, H., & Siepel, H. (2023). Towards a mechanistic understanding of the impacts of nitrogen deposition on producer–consumer interactions. Biological Reviews, 98(5), 1712-1731. https://doi.org/10.1111/brv.12972
2022
Huisman, J., Dittmann, E., Fastner, J., Schuurmans, J. M., Scott, J. T., Van de Waal, D. B., Visser, P. M., Welker, M., & Chorus, I. (2022). Comment on “Models predict planned phosphorus load reduction will make Lake Erie more toxic”. Science, 378(6620), Article eadd9959. https://doi.org/10.1126/science.add9959[details]
De UvA gebruikt cookies voor het meten, optimaliseren en goed laten functioneren van de website. Ook worden er cookies geplaatst om inhoud van derden te kunnen tonen en voor marketingdoeleinden. Klik op ‘Accepteren’ om akkoord te gaan met het plaatsen van alle cookies. Of kies voor ‘Weigeren’ om alleen functionele en analytische cookies te accepteren. Je kunt je voorkeur op ieder moment wijzigen door op de link ‘Cookie instellingen’ te klikken die je onderaan iedere pagina vindt. Lees ook het UvA Privacy statement.