Dominic Teodorescu is universitair docent politieke geografie. Hij doet onderzoek naar het Nederlandse woonwagenbeleid, segregatie en huisvestingsbeleid in Oost-Europa. In zijn onderzoek kijkt hij o.a. naar hoe decennialange uitsluiting en Anti-Roma racisme (of antiziganisme) blijven doorwerken in huidig huisvestingsbeleid. Dominic is hoofddocent van het vak Placemaking in de bachelor Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen. Het vak Placemaking heeft in 2023 de Nationale Onderwijspremie gewonnen. Ook is Dominic sinds 2022 academic director van het Urban Studies zomerprogramma dat door UvA's Summer School wordt verzorgd.
Zijn huidige onderzoek, dat door FORTE International Postdoc Grant is gefinancierd (2021-2023), richt zich op het woonwagenbeleid van na 2018. In dat jaar is het uitsterfbeleid officieel afgeschaft. Hierdoor zou het aantal standplaatsen weer mogen stijgen naargelang de bestaande vraag. Toch is sinds 2018 nagenoeg niets bijgebouwd, hebben een groot deel van de gemeenten geen behoefteonderzoek laten uitvoeren en blijven woonwagenbewoners zich uitgesloten voelen. Deze patstelling wordt vanuit meerdere invalshoeken belicht. Ook zit Dominic in meerdere gemeentelijke en landelijke begeleidingscommissies naar Roma en woonwagen gerelateerde vraagstukken.
Eerder was hij verbonden aan de Universiteit van Uppsala (afdeling cultuurgeografie), waarin hij onder begeleiding van Prof. Dr. Irene Molina en Dr. David Jansson doctoraal onderzoek heeft gedaan naar de uitwerkingen van Roemeens postsocialistisch huisvestingsbeleid. Hierbij heeft hij specifiek gekeken naar de positie van Roemeense Roma, zowel binnen als buiten Roemenië. Zo heeft hij samen met Irene Molina vastgesteld dat circulaire migratie kan leiden tot een verbeterde positie van de allerarmste “EU-migranten” op de Roemeense woningmarkt. Hij heeft zijn proefschrift in 2019 verdedigd.