Functie
Gemeenschappelijke Ondernemingsraad Centrale Eenheden
Betrokken medewerkers maken het verschil. Ze zijn vaak gelukkiger in hun werkbare en privé leven. Het creëren van een organisatiecultuur waarbij iedereen in zijn kracht kan staan, waar collegialiteit betekenis heeft, leiderschap oog heeft voor alle medewerkers is voor mij een van de belangrijks argumenten om in de OR zitting te nemen.
De transitie naar een nieuwe wereld van o.a. de centrale diensten creëert kansen voor medewerkers maar vraag uiterste zorgvuldigheid medewerkers voor wie dat minder vanzelfsprekend is.
De ondernemingsraad speelt hierbij een belangrijk rol binnen de UVA. Er zijn immers veel ontwikkelingen die invloed hebben op de medewerkers en de organisatie. Dit vraagt om een kritische bik.
Binnen de GOR zit ik in het dagelijks bestuur, in de volgteams van AC en FS, de VGWM-commissie en in de werkgroep herhuisvesting centrale diensten.
Voor mij zijn belangrijke speerpunten:
Daarnaast vind ik dat de UvA met al haar denkkracht meer verantwoordelijkheid moet nemen voor de omgeving ten aanzien van leefbaarheid en duurzaamheid. Ik support dan ook graag het steeds groter worden appel van de studenten om als organisatie verder te verduurzamen.
In mijn eerder loopbaan (ik werk inmiddels 3 jaar voor de UvA ) heb ik in diverse rollen 20 jaar bij een grote arbodienst gewerkt en bedrijven geadviseerd op het gebied van gezondheid en ziekteverzuim. Daarnaast onderwijsinstelling geadviseerd over duurzame inzetbaarheid van de medewerkers.
Ik ben er van overtuigt dat de GOR alleen maar een constructieve dialoog kan voeren met de bestuurder als ze weten wat er speelt op de werkvloer. Vanuit de GOR is het belangrijk goed te blijven communiceren met de achterban waarbij we open moeten staan voor feedback en signalen vanuit de achterban.