Ontvang tot 1500 euro van het Centrale Diversity Offfice voor jouw initiatief om diversiteit, inclusie of gelijkwaardigheid aan de universiteit te verbeteren.
Met het Grassroots fonds stelt het Centrale Diversity Office een bedrag tot €1500,- euro beschikbaar om Grassroots initiatieven op te zetten of uit te breiden. Grassroots initiatieven zijn initiatieven die vanuit de gemeenschap komen en niet vanuit het bestuur of management. Het zijn dus bottum-up initiatieven in plaats van top-down initiatieven. Als Centrale Diversity Office vinden we de initiatieven vanuit de gemeenschap heel belangrijk. Deze initiatieven staan namelijk dichtbij de behoefte van de gemeenschap en vullen de blinde vlekken van ons team aan. Met het Grassroots fonds stimuleren we de gemeenschap om te participeren, want diversiteit stimuleren doen we samen!
Je kunt een Grassroots fonds aanvragen voor alle initiatieven die bijdragen aan een diverse, inclusieve en gelijkwaardige universiteit. In de algemene voorwaarden vind je de eisen waar jouw initiatief aan moet voldoen.
NB: Voor een klein eenmalig initiatief kun je terecht bij het Campus Connections Fund.
Eerdere initiatieven die een Grassroots fonds hebben ontvangen zijn bijvoorbeeld:
Met een investering vanuit het Grassroots fonds heeft Stichting Accent de eerste editie van Accent Magazine samengesteld, geprint en verspreid. Het magazine wordt onder andere verkocht bij Athenaeum Boekhandels, het Stedelijk Museum en boekhandel San Serriffe en biedt sociale inzichten. Meer informatie vind je op de website van Accent Magazine.
Binnen het Amsterdam UMC voelt helaas niet iedereen zich altijd gehoord en vindt discriminatie plaats. In zes afleveringen gaat Manon Stockmann hierover in gesprek met collega’s en geneeskunde studenten. Ze spreken in de podcast ‘Wij samen’ over hun ervaring met anders zijn, vooroordelen en veerkracht. Hiermee willen ze bewustzijn creëren over het effect van in- en uitsluiting op collega’s (in opleiding). Je kunt de podcast beluisteren via Spotify.
Stichting het Waterfeest brengt op een vrolijke en creatieve manier kinderen in aanraking met belangrijke thema’s die te maken hebben met hoe we de toekomst van Nederland willen voorstellen. Het Waterfeest laat kinderen (en alle andere betrokkenen) nadenken over de positie van vluchtelingen in Nederland, over diversiteit en inclusie op school en duurzaamheid. Door een financiële bijdrage van het Grassroots fonds kon Stichting het Waterfeest bachelor studenten begeleiden bij hun inzet voor het Waterfeest en masterstudenten onderzoek laten doen naar de wetenschappelijke verankering van het project.
*Door een aanvraag in te dienen ga je akkoord met de algemene voorwaarden.
Heb je vragen over het doen van een aanvraag, de algemene voorwaarden of je sparren over jouw initiatief? Neem contact op met Meltem! Meltem is projectleider en community-coördinator bij het Centrale Diversity Office. Zij helpt je graag verder met jouw aanvraag. Je kunt ook altijd contact opnemen met het Centrale Diversity Office.