Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Werken bij de UvA betekent werken bij een organisatie met een maatschappelijke doelstelling. De universiteit is een werkomgeving gericht op inhoud en het bieden van ruimte. Je hebt mooie carrièrepaden, goede arbeidsvoorwaarden en faciliteiten voor je verdere ontwikkeling zodat je jouw volledige potentieel kan bereiken.

Wetenschappelijke carrièrepaden

Bij UvA Economie en Bedrijfskunde (EB) worden uitdagende carrièrepaden geboden in een internationale omgeving.

  • Tenure Track

    Onze Tenure Track geeft toegang tot inspirerende internationale netwerken van vooraanstaande wetenschappers. Als jonge getalenteerde wetenschapper heb je de mogelijkheid om je volledige potentieel in je academische carrière te bereiken. Tijdens de Tenure Track word je in een internationale gemeenschap uitgedaagd om jezelf te ontwikkelen in onderzoek. Je wordt gestimuleerd om je eigen visie te vormen, verder te kijken dan je eigen vakgebied en studenten te inspireren en zelf geïnspireerd te worden. In dit traject word je intensief begeleid en gecoacht door een van onze hoogleraren. Je start als universitair docent en groeit door naar de functie van universitair hoofddocent en een vaste aanstelling.

  • PhD studenten hebben een springplank naar een succesvolle internationale academische carrière

    Wil je een academische carrière nastreven en ben je bereid om bij te dragen aan innovatief onderzoek en onderwijs in onze betrokken gemeenschap. Er zijn twee mogelijkheden om een PhD-traject te starten:

    1. via een onderzoeksmaster van het Tinbergen Instituut
    2. direct via een openstaande vacature

    Als PhD student ben je fulltime in dienst bij UvA Economie en Bedrijfskunde (EB). Dit betekent dat je alle voordelen van een dienstverband krijgt, inclusief een goed salaris. Ook kun je deelnemen aan het PhD ondersteuningsprogramma ‘Mastering my PhD’.

    Hoe word ik een PhD student bij de Amsterdam Business School? (informatie in Engels)

    Hoe word ik een PhD student bij de Amsterdam School of Economics? (informatie in Engels)

  • Docent zijn in een internationale gemeenschap

    In de functie van docent opereer je in een internationale gemeenschap van studenten en medewerkers. Omdat ons onderwijs gebaseerd is op onderzoek, wordt 10 procent van je werktijd gereserveerd voor onderzoek. Je start in een tijdelijke functie. Als je hebt bewezen dat je een getalenteerd docent bent die studenten inspireert en je bent gepromoveerd, dan ligt er misschien een vaste aanstelling in het verschiet.

Voordat je bij UvA Economie en Bedrijfskunde (EB) in dienst treedt, wil je meer weten over de arbeidsvoorwaarden, zoals loon, pensioenregeling, de CAO, opleidings- en opleidingsmogelijkheden, maar ook over andere voorzieningen op de universiteit van Amsterdam (UvA).

Professionele loopbaanontwikkeling

Het uitgangspunt van het loopbaanbeleid bij UvA Economie en Bedrijfskunde (EB) is dat medewerkers gestimuleerd worden om het beste uit zichzelf te halen, hun talenten optimaal te ontplooien en regie te nemen over hun eigen loopbaan. Met dit uitgangspunt voor ogen biedt EB een inspirerende, uitdagende werkomgeving met volop ruimte voor loopbaanontwikkeling.

  • Professionele loopbaanbegeleiding

    Professionele loopbaancoaches zijn er voor je om je te ondersteunen en adviseren bij je loopbaan.

  • Management en leiderschapsontwikkeling

    De UvA kent verschillende leiderschapsprogramma’s voor wetenschappers, staf en ondersteunend personeel, zoals Beginnend leidinggeven en Ontwikkel je toekomst, Onderwijskundig leiderschap, en Academisch en strategisch leiderschap.

    Daarnaast beginnen wetenschappers al vroeg in hun carrière met het opbouwen van managementervaring. Elke wetenschapper levert een bijdrage aan het management en de verdere ontwikkeling van de eigen sectie en de faculteit. Dat begint met lichte management taken en gaandeweg in de loopbaan ontwikkelt zich dit tot het tijdelijk en met zekere regelmaat vervullen van zwaardere management rollen.

Onderwijsprofessionalisering

Om de kwaliteit van ons onderwijs te waarborgen, stimuleren we de ontwikkeling van onze docenten met een aanbod aan trainingen en coaching. Je kunt uit 6 verschillende professionaliseringstrajecten kiezen:

  • Basiskwalificatie Onderwijs (BKO)

    Met het BKO-traject kun je de kwaliteiten waarover een (universitair) docent ten minste moet beschikken laten zien en/of verder ontwikkelen.

  • Seniorkwalificatie Onderwijs (SKO)

    De Seniorkwalificatie Onderwijs (SKO) is gericht op vaardigheden waarover een ervaren docent met programmabrede verantwoordelijkheden moet beschikken. Het SKO-traject vindt tweemaal per jaar plaats en wordt aangeboden door UvA Academische Zaken. Je kunt deelnemen na voordracht van de onderwijs- of opleidingsdirecteur.

  • Didactische en academische training voor PhD's

    Als PhD student verzorg je vaak colleges en werkgroepen. Om je te ondersteunen bij deze taak biedt UvA EB het programma 'Mastering my PhD' aan.

  • English presentation skills for non-native speakers

    Omdat UvA EB een internationale faculteit is, is het belangrijk dat we voldoen aan de verwachtingen voor Engelstalig onderwijs. De in-house training presentatievaardigheden Engels is voor EB-docenten en promovendi die effectiever en overtuigender willen zijn in het Engels.

  • Talloze cursussen en workshops over specifieke onderwerpen

    Onderwijs geven is een complexe materie. Na het behalen van de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) wil je je professionele ontwikkeling misschien voortzetten. UvA EB ondersteunt hierbij door het faciliteren van aanvullende cursussen en workshops.

  • Individueel coachingstraject

    Bij een individueel coachingstraject is alle aandacht gericht op jouw leervragen. Jouw coach verdiept zich in je onderwijspraktijk en je visie op onderwijs en werkt met je samen aan een praktisch uitvoerbare aanpak. De coach kan ook een of meer colleges bezoeken en feedback geven. Docenten vinden deze feedback vaak erg nuttig.

Andere voordelen voor alle medewerkers

  • Kortingen en aantrekkelijke voorwaarden, inclusief ziektekostenverzekering en andere verzekeringen;
  • Je kunt je favoriete sport(en) doen bij het Universitair Sport Centrum (USC);
  • Je krijgt 10% korting op Engelstalige boeken bij Athenaeum Boekhandel;
  • Je kunt bij CREA cursussen volgen in fotografie, muziek, theater en meer;
  • Je kunt gebruik maken van het ‘cafetaria systeem’ waarin je bijvoorbeeld vakantiedagen kunt kopen of verkopen, of fiscaal belast loon kunt ruilen voor een onbelaste vergoeding zoals de aanschaf van een fiets;
  • Je krijgt een jaarlijks ICT-tegoed van €125. Hiermee kun je software en hardware kopen voor thuisgebruik;
  • Je krijgt een internetvergoeding van €25 per maand;
  • Je krijgt ondersteuning bij het inrichting van je thuiswerkplek;
  • Je krijgt een laptop en telefoon in bruikleen;
  • Je hebt gratis toegang tot de bibliotheek van de UvA en HvA.