For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Met 'Waarom Spinoza?' brengt Harpert Michielsen een prikkelende en verhelderende voorstelling over een van 's werelds belangrijkste filosofen. Terwijl je door de grachten en steegjes van Amsterdam wandelt, word je vaak herinnerd aan Spinoza's alomtegenwoordige invloed: van straten tot standbeelden en van lycea tot collegezalen: ze zijn allemaal naar hem vernoemd. Wat weten we over Spinoza? Wat heeft zijn filosofie gevormd? En waarom resoneren zijn ideeën nog steeds?
Kerngegevens van evenement Alumniweek - Why Spinoza? Theatervoorstelling (EN)
Datum
14 oktober 2024
Tijd
19:00 -20:30
Sprekers

Harpert Michielsen studeerde in 1998 af aan de Toneelacademie Maastricht, na geschiedenis te hebben gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Hij begon zijn acteercarrière bij gerenommeerde theatergezelschappen en was sindsdien zowel op het podium als op het witte doek te zien, waaronder in de musical Soldaat van Oranje, internationale films en bekende Nederlandse televisieseries. Nu combineert Michielsen zijn passie voor geschiedenis en acteren in Stand-up History: intieme voorstellingen over bijzondere mensen uit Amsterdam die op talloze manieren ons leven hebben beïnvloed.

Dit evenement is Engelstalig.

Universiteitstheater

Nieuwe Doelenstraat 16-18
1012 CP Amsterdam