For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Op donderdag 11 januari vieren we samen de 392ste verjaardag van de UvA met de Dies Natalis. We nodigen je van harte uit voor de viering van de Dies Natalis in de Aula (Singel 411).
Kerngegevens van evenement UvA viert 392ste verjaardag
Datum
11 januari 2024
Tijd
15:00 -16:45

Datum: donderdag 11 januari 2024
Tijd: 15:00 – 16:45

Programma

  • Binnenkomst cortège
  • Diestoespraak ‘De taal van de wetenschap’ door rector magnificus Peter Paul Verbeek over het belang van meertaligheid aan de universiteit, om bij te dragen aan de wetenschap én aan de samenleving.
  • Diesrede ‘Laten we de mond terugplaatsen in het lichaam’ door Egija Zaura (o.a.hoogleraar Orale Microbiële Ecologie), vanuit het besef dat een gezonde mond een essentieel fundament vormt voor ieders gezondheid
  • Uitreiking eredoctoraat aan Zeynep Tufekci, Henry G. Bryant Professor of Sociology and Public Affairs aan Princeton University en columnist bij o.a. New York Times. Tufekci wordt met het eredoctoraat onderscheiden vanwege haar scherpe analyses als moderne publieke intellectueel over onder meer sociale bewegingen en sociale media.
  • Uitreiking eredoctoraat aan Folkert Jensma, juridisch redacteur en commentator bij NRC. Jensma ontvangt het eredoctoraat voor zijn belangwekkende journalistieke werk, waarin hij niet-aflatend aandacht vraagt voor de rechtsstaat en voor de kwaliteit van de alledaagse rechtspraktijk en de impact daarvan voor rechtzoekenden.
  • Studievereniging Machiavelli (Bachelor Politicologie) en bachelorstudent Chun Wai Man (Nederlands Recht) brengen een eerbetoon aan de eredoctores

Vanwege de bereikte maximale capaciteit in de Aula, kun je de Dies alleen nog online bijwonen via de onderstaande livestream.