For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
UvA Pride is ook dit jaar weer trotse medeorganisator van Pride University. Samen met de VU, de HvA, Inholland en ROC Amsterdam pride organisaties presenteren zij een programma vol educatieve en inspirerende evenementen over LHBTIQA+ onderwerpen bij The Social Hub Amsterdam City.
Kerngegevens van evenement Pride University
Startdatum
1 augustus 2023
Einddatum
4 augustus 2023

Tijdens Pride wordt The Social Hub The Pride Hub, als trotste host van University Pride. Je kunt hier meedoen met lezingen en masterclasses rondom allerlei LHBTIQA+ onderwerpen.

1 augustus om 17.00 u. –  Let’s go lesbians! (voertaal Nederlands)

In deze talk nemen Annefleur Schipper en Vera Siemons van de podcast 'de Lesbische Liga' je in een uur tijd mee door de geschiedenis van de queer popcultuur. Met hun scherpe anekdotes en droge humor laten ze hun licht schijnen op queer representatie in allerlei media. Waarom zijn zoveel lesbische films kostuumdrama's die zich afspelen op het platteland in de 19e eeuw? En waarom sterven zoveel lesbische personages aan het eind? Dat moet veranderen. Maar hoe? LET'S GO LESBIANS! Reserveer een plek.

2 augustus om 16.00 u. – Een gesprek met Haroon Ali (voertaal Nederlands)

Doe mee aan dit gesprek met Haroon Ali en duik in zijn persoonlijke reis tijdens zijn studententijd, bicultureel & queer zijn en de LHBTIQA+ kwesties van vandaag en morgen. Reserveer een plek.

2 augustus om 17.00 u. – Maak kennis met de ballroomcultuur met House of Vineyard

We beginnen deze lezing met het bekijken van Otherland, een korte documentaire over het leven van pater Elly Vineyard, waarin hij ingaat op zijn wortels en zijn vrijheid. Na de vertoning gaan we dieper in op de ballroomcultuur, met veel ruimte voor vragen. Ter afsluiting van de lezing hebben we een spannende workshop onder leiding van Elly Vineyard, waar we allemaal de kunst van de vogue kunnen omarmen; let's get our vogue on! Reserveer een plek.

3 augustus om 16.30 u. – Creating an AI rainbow code (voertaal Engels)

Jimena Lara is een Costa Ricaanse student Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) met interesses op het gebied van zowel kunstmatige intelligentie als genderstudies. Vanuit een kritisch oogpunt introduceert ze wat AI-geweld is en ontmaskert ze hoe de duistere code achter deze machines een grote bedreiging vormt voor de queer gemeenschap. Kan een machine homofoob zijn? Hoe kunnen we de LHBTQIA+-gemeenschap beschermen in een snelle digitale samenleving? Hoeveel vooruitgang hebben onderzoekers geboekt op dit gebied? In een lezing van 20 minuten legt Jimena uit wat algoritmisch geweld tegen de LGBTQIA+-gemeenschap inhoudt en een onderzoeksagenda voorstelt voor dit nieuwe onderzoeksgebied dat onze input nodig heeft. Om een regenboogcode voor deze machines te creëren, hebben we veel input nodig. Reserveer een plek.

3 augustus om 17.00 u. – The war on sex (voertaal Engels)

Tijdens deze lezing zal Dr. Michael Hunklinger het hebben over de huidige polarisatie van-, en de terugslag op LHBTIQA+ politiek. Bereid je voor op een historisch overzicht van de strijd voor LHBTIQA+ rechten en praat mee over de politieke dimensies van activisme, participatie en burgerschap. De lezing heeft een emancipatoire insteek en vertelt het verhaal over hoe queer activisme verandert, evolueert en hoe je echt een verschil kunt maken. Reserveer een plek.

4 augustus om 17.00 u. – LGBTQ&A (voertaal Nederlands)

Amsterdamse ROC-studenten voeren inzichtelijke gesprekken met prominente LHBTIQA+’ers over persoonlijke worstelingen en prestaties. Waar liep je zelf tegenaan? En vooral: welke tips heb je voor de nieuwe generatie? Na afloop is er ruimte voor vragen uit het publiek. Reserveer een plek.