For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
De UvA heeft rond 19.45 uur aangifte gedaan van erfvredebreuk en vernieling vanwege het protest op het Science Park. Daarmee is de kwestie overgedragen aan de Amsterdamse driehoek (Burgemeester, Openbaar Ministerie en Politie). De driehoek beslist uiteindelijk over of en hoe de politie moet handelen.

Vice-voorzitter Jan Lintsen reageert namens het College van Bestuur op het verloop van de demonstratie: 'We betreuren het erg dat we aangifte hebben moeten doen. Maar gegeven de grimmigheid van de situatie die door een deel van de demonstranten is gecreëerd, is dat onvermijdelijk geworden. Het demonstratierecht vinden wij heel belangrijk maar we moeten ook de veiligheid van alle studenten en medewerkers garanderen. We vragen demonstranten dringend om ons terrein vrijwillig te verlaten om verdere escalatie te voorkomen. We hopen dat daaraan gehoor wordt gegeven zodat politieoptreden niet nodig zal zijn.'