For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Een groep pro-Palestina demonstranten heeft vrijdag 21 juni twee lokalen en een wc-blok in gebouw B bij het Roeterseilandcampus (REC) bezet en vernield. Als gevolg hiervan zijn de gebouwen op het REC op vrijdagmiddag enige tijd gesloten geweest. Inmiddels zijn alle locaties weer open volgens reguliere openingstijden.

Op vrijdagmiddag zijn de deuren van de gebouwen A, B en C van het Roeterseilandcampus afgesloten, gebouw E is vanaf de gracht afgesloten. Mensen konden nog wel naar buiten, maar niet meer naar binnen.

De UvA betreurt het dat een demonstratie opnieuw voor overlast zorgt. 

Update vrijdag 15.50 uur

Een deel van de demonstranten heeft de gebouwen van de Roeterseilandcampus (REC) verlaten en demonstreert buiten. Er zijn nog een paar demonstranten aanwezig in gebouw B. Er is bij de politie aangifte gedaan van lokaalvredebreuk en vandalisme en agenten zijn ter plaatse.

Update vrijdag 17:20 uur

Alle studenten en medewerkers die nog aanwezig waren in gebouwen A en B/C/D van de Roeterseilandcampus (REC) zijn naar buiten begeleid. Deze gebouwen zijn inmiddels gesloten. Ook in de gebouwen E, G, H, J/K, L en V wordt iedereen gevraagd naar buiten te gaan. Ook deze gebouwen worden gesloten.

Update zaterdag 10:00

De demonstranten zijn op vrijdagavond door de politie verwijderd uit het gebouw. De gebouwen op de Roeterseilandcampus zijn inmiddels vrijgegeven door de politie en zijn weer geopend volgens de reguliere openingstijden.

In de bezette lokalen zijn aanzienlijke vernielingen aangericht. Door onze medewerkers wordt hard gewerkt om de schade te herstellen en de lokalen zo snel mogelijk weer geschikt te maken voor gebruik. 

Vernielingen in de bezette lokalen
Vernielingen in bezet lokaal REC