For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Het geplande interview van Room for Discussion (RfD) met demissionair minister van Defensie Kajsa Ollongren, is gisteren op het laatste moment afgelast. De driehoek (burgemeester, openbaar ministerie en politie) besloten tot een negatief advies omdat de kans op verstoringen te groot werd geacht. In overleg met RfD is besloten dat advies van de driehoek te volgen.

Het was de tweede keer dat een interview met Ollongren niet kon doorgaan, eerder werd het geannuleerd vanwege een walk-out op de Roeterseilandcampus. Een gesprek met burgemeester Halsema moest vorige week in allerijl worden verplaatst naar het stadhuis om dezelfde reden. Recent werd een interview met NAVO-topman Rob Bauer dermate verstoord dat het achter gesloten deuren moest worden voortgezet.

We vinden het heel jammer dat gesprekken die het studentenplatform in huis organiseert niet meer mogelijk zijn. Discussies en dialogen zijn zo belangrijk binnen de academische gemeenschap. We horen een universiteit te zijn waar het (kritische) debat op een veilige, vreedzame manier mogelijk moet zijn. We vragen iedereen in onze gemeenschap om een constructieve bijdrage aan te leveren aan letterlijk ‘room for discussion’ zodat interviews gewoon binnen de muren van onze universiteit kan plaatsvinden.

Houd de website van Room for Discussion in de gaten voor een eventuele nieuwe datum.